Tarp „Padėkos bijūnų“ nominantų didžiausios įmonės — „Žemaitijos pienas“ ir UAB „Čia Market“

„Padėkos bijūnų“ nominantai.

Pirmasis rajono mero Kęstučio Gusarovo padėkos vakaras verslininkams surengtas prieš dvejus metus — 2020-aisiais. Tuomet manyta, jog tokie renginiai vyks kasmet, tačiau viską pakoregavo ilgas pandeminis laikotarpis.

Pagaliau šiemet rajono meras, minint lapkričio 11-ąją Verslo dieną, turėjo galimybę pratęsti padėkos verslo bendruomenei tradiciją. Renginio pradžioje jis padėkojo verslininkams už Žemaitijos sostinėje vykdomą verslą, kuriamas darbo vietas ir bendrą darbą, stiprinant rajoną.Padėkos verslui renginyje „Padėkos bijūnas 2022“ įteikti septyni apdovanojimai verslo įmonėms.
Nominacija „Metų tvariausias verslas“ — „E energija grupė“.
Įmonė Tryškių seniūnijoje pastatė galingiausią Baltijos šalyse vėjo elektrinių parką. Už šią investiciją Savivaldybei 2021 m. įteikta Auksinė krivūlė „Pažaboję vėją“ (nuo LR Energetikos ministerijos). Apdovanojimas taip pat skirtas dėkojant už kasmetį Tryškių bendruomenės rėmimą ir vieną didžiausių paramų 2021 m. Telšių miesto jubiliejinio gimtadienio šventei.
Apdovanojimą įteikė Savivaldybės mero pavaduotojas Mantas Serva.
Nominacija „Metų mokesčių mokėtojas“ — UAB „Čia Market“.
Pagal VĮ Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenis, ši įmonė per 2021 m. rajone sumokėjo daugiausiai mokesčių: gyventojų pajamų, pelno, nekilnojamojo turto, žemės bei kitų mokesčių iš viso.
Apdovanojimą įteikė Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininkas Audrius Morkūnas.
Nominacija „Metų socialiai atsakingas verslas“ — UAB „S.Jurkus ir partneriai“.
Įmonė pagal LR Užimtumo tarnybos duomenis yra daugiausiai per 2021 m. savarankiškai įdarbinusi asmenų, ji taip pat yra viena lyderių, per 2021 m. įdarbinant daugiausiai asmenų su negalia ar į darbo rinką sėkmingai įtraukiant vyresnius asmenis, pasinaudojant valstybės parama.
Apdovanojimą įteikė Užimtumo tarnybos prie LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Telšių skyriaus vedėja Diana Abelkienė.
Nominacija „Metų rėmėjas“ — AB „ORLEN Lietuva“.
Apdovanojimas skirtas už didžiausią rėmimą sporto srityje. Įmonė 2021 m. Telšių reprezentacinei futbolo komandai „Džiugas“ skyrė 30 tūkst. eurų, tapo klubo generaliniu rėmėju, o savo paramą komandai stiprina ir toliau — 2022 m. skyrė net 50 tūkst. eurų.
Apdovanojimą įteikė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Rimantas Adomaitis.
Nominacija „Metų solidariausia įmonė“ — AB „Žemaitijos pienas“ .
Įmonei apdovanojimas skiriamas už rodomą lyderystę ne vienoje srityje. Telkiant bei vienijant viešąjį ir privatų sektorius, 2021 m. bendrovė su Savivaldybe pasirašė susitarimą-ketinimų protokolą bendrai įgyvendinti visuomenės poreikius atliepiantį projektą. Įmonė prisidės prie projekto „Aktyvaus laisvalaikio infrastruktūros įrengimo sklypuose, esančiuose Telšių mieste“ įgyvendinimo. Apdovanojimas taip pat skiriamas dėkojant už skirtą vieną didžiausių paramų 2021 m. Telšių miesto jubiliejinio gimtadienio šventei. Remiantis Užimtumo tarnybos duomenimis, bendrovė per 2021 m. rajone įdarbino daugiausiai vyresnio amžiaus žmonių.
Apdovanojimą įteikė Savivaldybės administracijos direktorius Tomas Katkus.
Nominacija „Metų partneris“ — UAB „Ežerūna“.
Šią nominaciją skyrė Telšių rajono seniūnijų seniūnai už nuolatinį ir glaudų bendradarbiavimą su seniūnijomis, už nuolatinę pagalbą ir paramą kasdieniuose seniūnijų iššūkiuose, sprendžiant gyventojų ir viso rajono problemas.
Apdovanojimą įteikė seniūnai.
Nominacija „Metų darbdavys“ — UAB „Analotė“.
Savivaldybės mero siūlymu, šios nominacijos nugalėtoją išrinko patys gyventojai viešo balsavimo būdu. Visuomenė, renkant Metų darbdavį, buvo kviečiama siūlyti nominantus. Rinkdami nugalėtoją, gyventojai balsavo iš 5 pačių pasiūlytų kandidatūrų, o viešame balsavime sulaukta per 700 balsų.
Apdovanojimą įteikė Savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas.
Šventės dalyvius oficialiojoje renginio dalyje ir po jos linksmino atlikėjų grupė iš Klaipėdos „Sing“.