Naujos stotelės pigios nebus

Tikriausiai pamenate „auksinę“ autobusų stotelę Telšių Saulėtekio gatvėje, kainavusią apie 90 tūkst. eurų. Prieš keletą metų dėl jos kilo nemažas triukšmas. O štai dabar „Facebook“ dalijamasi informacija apie kitų stotelių Telšiuose kainas.
Alvydas Ivoncius

Detalaus atsakymo negavome
Dėl teisybės reikia pasakyti, kad autobusų stotelė Saulėtekio gatvėje nėra vien keleivių laukimo paviljonas. Buvo įrengtas įvažiavimas apsisukti autobusams, tiestas šaligatvis, tvarkyta teritorija. O ar tiek viskas turėjo kainuoti – taip ir liko neaišku.
Telšiuose kai kuriose gatvėse naujos stotelės įrengiamos ne tokiu mastu kaip Saulėtekio gatvėje. Vis dėlto kaina telšiškius sudomino. Marius Dauginavičius „Facebook“ pasidalijo įkainotos veiklos sąrašu. Jį ir skelbiame. Kaip matote, stotelės kainuoja nuo 8 tūkst. 200 iki 9 tūkst. 100 eurų be pridėtinės vertės mokesčio.
Savivaldybės administracijai pateikėme klausimus: „Facebook“ dalintasi informacija apie autobusų stotelių įrengimo kainas Telšiuose. Informacija prisegta. Ar ši informacija teisinga, kokios prekės pirktos ar bus perkamos ir kokie darbai atlikti ar bus atliekami įrengiant šias stoteles? Ar buvo rengtas viešųjų pirkimų konkursas dėl stotelių įrengimo, jei taip, kokia buvo konkurso forma, kiek dalyvavo kitų pretendentų ir kokias kainas jie pasiūlė?“
Gavome atsakymą: „Lentelė pateikta iš CVPP paviešinto pasiūlymo, informacija teisinga. Pasirašyta sutartis su UAB „Dirževa“ dėl autobusų laukimo paviljonų įrengimo Telšių mieste. Sutartimi rangovas turi pagaminti ir sumontuoti keleivių laukimo paviljonus autobusų sustojimo stotelėse. Taip pat pirkimo metu numatyta vietose, kuriose nėra pagrindų, įrengti betoninių trinkelių dangą (iš viso septynioms). Šiuo metu baiginėjami (dar nėra baigti) įrengti 4 paviljonai. Parko g. – 1 vnt., Plungės g. – 2 vnt. ir Stoties g. – 1 vnt. Artimiausiu metu bus pradėti montuoti likusieji paviljonai“.
Taigi stotelėse paklojama betoninių trinkelių danga ir pastatomas paviljonas.

Vidutinė vienos stotelės kaina – 10 tūkst. 432 eurai
Norinčių pastatyti paviljonus netrūko. UAB „Marstata“ pasiūlymas atmestas dėl per didelės nepriimtinos kainos – 129 tūkst. 327 eurai su PVM. Kitos bendrovės pateikė šias kainas: UAB „Alūzo transportas“ – 79 tūkst. 618, UAB „STATAS“ – 93 tūkst. 139, UAB „Dirževa“ – 93 tūkst. 896, UAB „GLOMA“ – 94 tūkst. 244, UAB „ŠMIKIS“ – 96 tūkst. 921, UAB „ZONA OPTIMA“ – 99 tūkst. 592 eurai.
UAB „Alūzo transportas“ ir UAB „STATAS“ atsisakė pasirašyti sutartį. Pasak Savivaldybės administracijos, šioms bendrovėms atsisakius pasirašyti sutartis, ji buvo sudaryta su UAB „Dirževa“, pasiūliusia 93 tūkst. 896 eurų kainą. Kai mažiausią kainą pasiūlę dalyviai atsisako pasirašyti sutartis, iš likusių bendrovių pasirenkama ta, kurios kaina taipogi mažiausia.
Išskyrus „Marstatą“ tarp kitų konkurso dalyvių didelio kainų skirtumo nebuvo.
Deja, Savivaldybės administracija nesiteikė, nors ir klausta, detaliau paaiškinti, kas bus perkama ir kiek kainuos. Pasitenkinta pateikiant bendras kainas. Taigi vienos stotelės įrengimas vidutiniškai turėtų kainuoti 10 tūkst. 432 eurus.
Lyginti su kitų miestų stotelių įrengimo kainomis kebloka, nežinant, kas buvo atlikta. Alytuje 2021 metais 40 paviljonų įrengimas kainavo 121 tūkst. eurų. Vieno paviljono kaina – 3 tūkst. 25 eurai. Tačiau čia – be jokių trinkelių, vien paviljonų pastatymas.
Internete galima rasti įvairių paviljonų kainų – nuo 3 tūkst. iki beveik 6 tūkst. eurų.

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.