„Challenge – aktyvi vasara“ – jaunimo paveikslas ir įsidarbinimo galimybės

Diskusijos „Challenge – aktyvi vasara“ dalyviai. Edvardo Grušo nuotr.

Praėjusį ketvirtadienį Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos konferencijų salėje įvyko Jaunimo forumas „Challenge – aktyvi vasara“, kurį organizavo Verslaus jaunimo klubas. Susirinkusiam gausiam jaunimo būriui buvo pristatytos įsidarbinimo galimybės vasarą.

Justina Lukošienė

Pirmosios savo pranešimą „Telšių jaunimo paveikslas“ pristatė gimnazijų prezidentės Dominyka Bubilaitė ir Lukrecija Sabaliauskaitė, kurios iš pradžių kreipėsi į susirinkusius konferencijos dalyvius bei pakvietė pasvarstyti, koks yra tas jaunimas. Viena pirmųjų prabilo Telšių rajono vicemerė Agnė Jakavičiutė-Miliauskienė, kuri teigė, kad dabartinis jaunimas yra kitoks, nei buvo jos kartos jaunimas. „Aš manau, kad jūs, dabartinis jaunimas, esate veržlūs, labai drąsūs, savimi pasitikintys, daug reikalaujantys iš aplinkos, tačiau ne visada žinantys, kiek gali duoti naudos tai aplinkai. Visgi esate nuostabūs, nes gyvente čia ir dabar, tame laike, kuriame turite būti, ir tuo džiaukitės. Švęskite gyvenimą visomis įmanomomis prasmėmis, žinoma, protingai“, – linkėjo A.Jakavičiutė-Miliauskienė. Šie vicemerės žodžiai sulaukė paneigimo iš vienos gimnazistės, kuri nesutiko, sakydama, jog šiuolaikinis jaunimas nepasitiki savimi, nes dažnas jaunuolis turi psichologinių problemų. „Mes nepasitikime savimi, bet visada iš savęs daug reikalaujame,“ – tvirtino moksleivė.
Telšių Vincento Borisevičiaus prezidentė D.Bubilaitė sakė, kad jauni žmonės yra unikalios asmenybės, kupinos idėjų, noro, kūrybiškumo ir energijos.  Jie yra puikūs dienotvarkės planuotojai, drąsūs nuomonės reiškėjai, nebijantys išsakyti savo tiek teigiamas, tiek neigiamas mintis. Po to moksleivė apžvelgė jaunimo problemas, kurias įvardija darbdaviai. „Jaunimas nėra toks produktyvus, naudingas kaip vyresnio amžiaus ar suaugę žmonės. Su jaunimu neįmanoma susikalbėti, jie negirdi, nesupranta, nė nesigilina. Visada yra nepatenkinti, nenori taikytis prie darbo sąlygų, o dar ir įkyriai bando piršti savo nuomonę vyresniems. Jaunimas dirbti nenori, nori tik pinigų. Šiais laikais jaunimas yra silpnas ir ligotas, o dėl savo sveikatos problemų negali atlikti kai kurių darbų/užduočių“, – vardijo gimnazistė, čia pat suteikdama patarimų darbdaviams. „Nenuvertinti ir nepervertinti jaunimo. Ne visas jaunimas yra tingus ir beviltiškas. Darbdaviai turėtų suprasti, kad jaunas ir vyresnio amžiaus žmogus niekuo nesiskiria. Taip pat reikia viską rašytis raštiškai dar prieš įdarbinimą. Nebūti nesąžiningiems su jaunimo uždarbiu. Suprantama, kai yra mažinamas mėnesinis atlygis dėl svarių priežasčių, tačiau nemažinkite jaunimo uždarbio vien dėl to, kad tie žmonės yra jauni, nepatyrę ar pastebėję nesąžiningumą nedrįsta to pasakyti“, – kalbėjo D.Bubilaitė.
Telšių „Džiugo“ gimnazijos prezidentė L.Sabaliauskaitė pabrėžė, kad jaunuoliams labai svarbu mokėti atsirinkti informaciją ir šalia turėti suaugusius žmones, kurie padėtų rasti atsakymus į kylančius klausimus. „Jaunimas kasdien susiduria su problemomis ir iššūkiais, tačiau jų pačių įtraukimas į problemų sprendimą turi galimybę daryti reikšmingus pokyčius. Kiekvienas jaunas žmogus nori būti išgirstas ir suprastas“, – konstatavo L.Sabaliauskaitė. Pasak gimnazistės, jaunam žmogui taip pat labai naudinga mokėti užsienio kalbų, turėti gerus skaitmeninius įgūdžius bei suprasti kultūrų skirtingumą.
Į konferenciją atvyko ir UAB „Levandula“ (Levander Inn) svečių namų ir kavinės tinklo savininkai Laimonas ir Erika Adomaičiai, kurie papasakojo apie jų įmonės veiklą bei jaunuolių įdarbinimo galimybes. Verslininkai, turintys svečių namus ir restoraną „Levander Inn“ Viešvėnuose bei restoraną tuo pačiu pavadinimu Palangoje, sakė, kad sezono metu Viešvėnuose reikia apie 20 žmonių, o Palangoje – dvigubai daugiau. „Kadangi Viešvėnuose yra ir viešbutis, tai mums reikalingi ir kambarių tvarkytojai, ir aplinkos prižiūrėtojai, ir administratoriai. Restorane reikalingi padavėjai, virtuvės darbuotojai – ne tik virėjai su kvalifikacija, bet ir pagalbiniai darbuotojai, indų plovėjai. Palangoje turime ne tik restoraną, bet ir suvenyrų krautuvėlę, kurioje reikia pardavėjų, taip pat kepyklėlę, kurioje kepame įvairius levandinius pyragėlius, gaminame kavą, tad reikalingi baristos“, – akcentavo E. Adomaitienė. Žmonai antrino sutuoktinis Laimonas, kuris susirinkusiam jaunimui patarė pirmiausia galvoti apie įsidarbinimo galimybę gimtajame mieste, bei pabrėžė, kad kiekvienas darbas yra garbingas. „Jums gal keistai nuskambės, bet mūsų versle viena iš svarbiausių pareigybių yra indų plovėjas, kadangi be švarių indų restorano veikla sustoja. Noriu pasakyti, kad į kiekvieną darbą reikia įdėti „dūšios“, nes tuomet tikrai būsi pastebėtas ir netgi pakilsi pareigose“, – pabrėžė L.Adomaitis. Žmona Erika prisiminė atvejį, kuomet pernai jų restorano virtuvėje įsidarbino 17 m. mergina. Iš pradžių ji ėjo pagalbinės darbuotojos pareigas, o vasaros viduryje jau pavadavo pagrindinį virtuvės šefą. „Kai pagrindinis virtuvės šefas norėdavo pasiimti išeiginę dieną, jis tai merginai patikėdavo virtuvės vairą, nes pastebėjo jos atsakingumą, visapusišką nuovokumą, greitą reakciją ir didelį pomėgį gaminti maistą“, – kalbėjo E.Adomaitienė.
AB „Žemaitijos pienas“ atstovai apžvelgė jaunimo karjeros galimybes bei pasidalijo savo sėkmės istorija. Įmonės l.e.p. personalo skyriaus vadovė Neringa Bekerienė informavo, kad AB „Žemaitijos pienas“ užsiima pieno perdirbimo veikla jau beveik šimtmetį, todėl kitais metais įmonė švęs savo 100 metų jubiliejų, su kuriuo susiję renginiai vyks ne tik Telšiuose, bet ir visoje Lietuvoje. „Rinkoje turime 13 prekinių ženklų, per 200 skirtingų prekių produktų. Prekės ženklas „Džiugas“ yra numeris 1 Baltijos šalyse. Kietasis sūris „Džiugas“ labiausiai prisidėjo prie Lietuvos vardo garsinimo pasaulyje, pelnęs daugybę titulų ir daugiau nei 78 tarptautinius apdovanojimus. Ne mažiau populiarūs ir įvertinti yra ir kiti įmonės gaminamų pieno produktų prekinių ženklų gaminiai: pieno desertai „Magija“, plėšomos sūrio lazdelės „Pik-Nik“, rūkyto sūrio užkandžiai „Rambyno“, kurie 2022 m. pelnė aukso, sidabro, bronzos medalius „Pasiimk su savimi“, „Mažas skanėstas“, „Varškės desertas“, „Užkandis mokykloje“ kategorijose. Per metus pagaminama per 12 tūkst. tonų kietojo sūrio. 2022 m. apyvarta – 263,4 mln. Eur. 2023 m. sausio mėnesio duomenimis, įmonėje dirba 1270 darbuotojų. AB „Žemaitijos pienas“ sudaro įmonių grupė: „Klaipėdos pienas“, „Šilutės Rambynas“, „ČIA Market“, „Džiugas House“. Produkcija eksportuojama į daugiau kaip 48 pasaulio šalis, tad prekyba vyksta nuo Amerikos iki Japonijos. Turime net 7 įmonės filialus užsienio šalyse: Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Vengrijoje, Anglijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje. „Žemaitijos pieno“ produkcijos kokybę užtikrina tarptautiniai sertifikatai. Mūsų produkcija prekiauja žinomiausi prekybos tinklai pasaulyje, tokie kaip „Tesco“, „Prisma“, „Sainsbury‘s“, „Lidl“ ir kt. Labai didelį dėmesį skiriame mažiesiems vartotojams, nes reguliariai organizuojame vaikams skirtas veiklas: edukacinius pristatymus, „Pik-Nik! Pasiplėšom“ čempionatus, varžybas, teminius žaidimus apie prekių ženklus, degustacijas, fotosesijas su personažais, klausimynus“, – vardijo N.Bekerienė, pridurdama, jog įmonės vertybės yra profesionalumas, kūrybingumas, kruopščiai atrinktas asortimentas, dėmesys aplinkai ir žmonėms, puoselėjama kultūra ir tradicijos, inovatyvumas bei dėmesys eksporto rinkoms.
Vyriausioji personalo ugdymo vadybininkė Kristina Sutkienė papasakojo apie įmonėje vykdomą profesinio orientavimo programą. „Mes bendradarbiaujame su švietimo įstaigomis, dalyvaujame karjeros dienose, vykdome atvirų durų dienas, kuriose supažindiname su įmonėje esančiomis profesijomis bei kviečiame atlikti praktiką įmonėje. Kalbant apie jaunimo darbą vasarą, kiekvienais metais vasaros laikotarpiu įdarbiname apie 100 moksleivių nuo 16 m. ir studentų. Pirmenybė teikiama įmonės darbuotojų vaikams. Tie vaikai, kurie įsidarbina vasaros laikotarpiu, dirba viską: kiemą šluoja, darželius ravi, koridorius plauna, tvoras dažo, archyvą padeda tvarkyti. Studentus, kurie studijuoja rinkodarą, priimame į Rinkodaros skyrių, jie kartu su mūsų komanda važiuoja į vasaros stovyklas, padeda vesti įvairius renginius. Norinčių turime labai daug. Nuo balandžio 1 d. pradėjome registraciją, tad šią dieną turime jau 85 vaikus, norinčius dirbti per vasarą. Jei jaunimas renkasi specialybes, kurios yra aktualios mūsų įmonės veiklai, mes tiems studentams siūlome trijų dydžių vardines stipendijas: 50 Eur/mėn., 100 Eur/mėn., 150 Eur/mėn. Žinoma, yra įsipareigojimų. Jei buvo pasirinkta 50 Eur stipendija, tai po studijų baigimo įmonėje reikės padirbėti vienerius metus, jei 100 Eur stipendija – dvejus metus, o jei 150 Eur stipendija – trejus metus“, – dėstė K.Sutkienė, akcentuodama, jog įmonėje yra net 200 pareigybių, todėl laukiami įvairių profesijų atstovai – gamybos darbuotojai, meistrai, ekonomistai, logistai, teisininkai, buhalteriai ir kt. „Mūsų darbuotojai dažnai važiuoja į įvairius mokymus, seminarus, konferencijas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse. Daug įmonės inžinierių, technologų vyksta į komandiruotes įvairiose pasaulio šalyse. Kaip tik vienas mūsų automatikos inžinierius išvažiavo į Ameriką pasitobulinti. Mus taip pat aplanko kitų įmonių, gaminančių maisto produktus, atstovai, kurie apžiūri įrangą, atvyksta profesionalai, kurie dalijasi savo gerąja patirtimi“, – dėstė specialistė.
Savo sėkmės istorija pasidalijo Sūrių ir sausų pieno produktų gamybos padalinio pamainos vadovas Paulius Rupeikis, kuris pirmąkart su vyriausiąja personalo ugdymo vadybininke Kristina Sutkiene susitiko 2016 m. KTU „Karjeros dienose“. „Studijuodamas maisto technologiją, galvojau tikrai ne apie pieną, o apie aludarystę. Tačiau tądien eidamas link aludarių stendo, pamačiau AB „Žemaitijos pienas“ stendą, prie kurio stovėjo Kristina. Man buvo pasiūlyta vasarą padirbėti įmonėje ir aš sutikau. Esu iš Šiaulių, tad mane ne tik įdarbino, bet ir apgyvendino. Tuomet dar tikrai nedirbau pamainos vadovu, dirbau tiesiog eiliniu gamybos darbuotoju. Tai buvo labai gera patirtis. Mano manymu, kuomet pradedi dirbti nuo pačio žemiausio laiptelio, tuomet vyksta organinis augimas, tampi geresniu vadovu, nes labiau supranti kiekvienos pareigybės darbuotojus“, – atviravo P.Rupeikis, kuris, studijuodamas magistratūrą, pasinaudojo AB „Žemaitijos pienas“ suteikta 150 Eur stipendija. Nors treji metai įmonėje atidirbti, tačiau specialistas tikina, kad tikrai neiškeistų šios darbovietės į kitą.
Taip pat apie jaunuolių sezoninio darbo galimybes Telšių rajono ūkiuose kalbėjo „Agrokoncerno grupė“ personalo-administracijos direktorė Rasa Šakauskienė. Anot specialistės, „Agrokoncerno grupės“ įmonių tikslas – dalinantis su žemdirbiais per daugelį metų įgytomis žiniomis, mokslo įstaigose atliktų tyrimų duomenimis bei sukaupta patirtimi, padėti ūkininkams išsirinkti reikalingus agrochemijos produktus, sertifikuotas sėklas, žemės ūkio techniką. „Norime sugriauti visus mitus apie agroverslą, kad tai yra ne vien darbas fermose. Mūsų specialistų darbo kasdienybė yra susieta su įvairiomis naujomis technologijomis. Anksčiau mes buvome įmonė, kuri augino ir perdirbinėjo grūdus, augino pienininkystės galvijus, bet taip išsiplėtėme, jog dabar turime inovacijų centrus, laboratorijas, vėjo ir saulės jėgaines. Kuršėnuose statysime vieną didžiausių grūdų perdirbimo gamyklų Europoje, iš grūdų perdirbinėsime ir gaminsime krakmolą bei glitimą. Taip pat Radviliškio rajone statome pirmą Lietuvoje ateities ūkį, į kurį bus atvežti robotai, kiek tik įmanoma žemės ūkyje“, – informavo R.Šakauskienė. Pranešėja taip pat pažymėjo, kad daugelis „Agrokoncerno grupės“ įmonėse dirbančių specialistų ir vadovų yra baigę agronomijos studijas, tačiau tikrai ne visi dirba agronomais: vieni darbuojasi mokslinėje srityje, kiti – vadovavimo srityje, o treti – pardavimo srityje. „Tai yra ta plotmė, kurią galima įvairiai panaudoti“, – neabejoja prelegentė.
UAB „Blueberry Baltic“ gamybos vadovė Aurelija Gaižauskaitė, pristatydama įmonės veiklą, pakvietė jaunuolius atvykti padirbėti į šilauogių ūkį, kuris yra įsikūręs Paškuvėnuose, Telšių rajone. Vasarą čia ypač reikalingi uogų skynėjai, todėl priimami moksleiviai nuo 14 metų. Anot pranešėjos, patrauklu tai, kad jaunuoliai šilauogių ūkyje gali dirbti be įsipareigojimų, pasirinkdami jiems tinkamą darbo laiką.
Jaunimo savanoriškos tarnybos mentorė Ligita Diržininkienė paskaitė pranešimą apie savanorystės teikiamą naudą, o Atviras Telšių jaunimo centras kartu su jaunuoliais iš Sakartvelo ir Turkijos kalbėjo apie savanorystės galimybes užsienio valstybėse.
Pertraukos metu susirinkę jaunuoliai vaišinosi užkandžiais bei asmeniškai kalbėjosi su konferencijos pranešėjais. Vėliau vyko diskusija „Challenge – aktyvi vasara“, kurioje dalyvavo Telšių jaunimo užimtumo skyriaus vadovė Vitalija Stasiulienė, pristačiusi aktualią jaunimui veiklą Užimtumo tarnyboje, taip pat geštalto psichoterapeutė, lektorė, mediatorė, karjeros konsultantė Inga Motuzaitė, kuri patarė pirmiausia pažinti jaunuolį ir suprasti jo poreikius, užtikrinant aktyvaus užimtumo motyvaciją, bei UAB „Telšių keliai“ vadovas Arnas Knystautas, kuris pristatė įmonės patirtį, kaip ilgalaikė investicija į jaunuolį atsiperka ir jaunas žmogus po studijų grįžta į darbovietę, kurios veiklą pažino dar besimokydamas mokykloje.
Renginį vainikavo moksleivių roko grupės iš Šiaulių „Šaukštai po pietų“ koncertas.