Užuot gydę, medikai priversti teisintis

Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto narės apsilankė palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje.

Tik šių metų pradžioje duris atvėrusiame Regioninės Telšių ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje — dar vieno skundo tyrimo etapas. Visai neseniai ligoninę atakavo televizijos žurnalistai, kuriems vienas telšiškis guodėsi dėl neva netinkamai prižiūrėto savo tėvo. Dabar dėl jau Anapilin iškeliavusios motinos slaugymo priekaištus pareiškė kitas Žemaitijos sostinės gyventojas.

Lina Dijokienė

Ant Regioninės Telšių ligoninės vadovų darbo stalo — naujas skundas. Dviejų puslapių detalų raštą, skirtą ligoninės vadovybei, LR Seimo nariui Valentinui Bukauskui bei visiems Telšių rajono savivaldybės tarybos nariams, suraitė telšiškis Stasys Kęsminas.

Paguldė į naują skyrių
Jame vyriškis dėsto, jog dar sausio 15 d. į ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyrių paguldęs savo negaluojančią aštuoniasdešimt septynerių metų amžiaus mamą. Apie ką tik atidarytą skyrių telšiškis sako sužinojęs dar sausio 6 dieną, kai dėl pablogėjusios sveikatos motiną į ligoninę buvo atvežęs greitosios medicinos pagalbos automobiliu. Iki tol mama buvo slaugoma namuose, jai, pasak skundo autoriaus, buvo „priskirta nuolatinė globa“.
Naujame Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje skundo autorius aptikęs trūkumų. Vyras teigė, jog jam nuvedus mamą į tualetą (beje, pats vyriškis pripažįsta, jog šiaip jo mama savarankiškai nevaikščiojo, nors kitiems padedant iki tualeto nueidavusi), ten, prie klozeto, nebuvę tokiame skyriuje privalomų dangčio ir porankių.
„Informavus skyriaus vedėją Jovitą Vilkauskaitę apie klozeto dangčio nebuvimą, vedėja šiurkščiai atsakė, kad ji jo nepaėmė ir nieko nežino apie jo nebuvimą“,— rašo skunde S.Kęsminas. Anot jo, kitą dieną dangtis jau buvęs uždėtas, o porankių taip ir neatsiradę visą tą laiką, kol mama gulėjusi ligoninėje.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 30 (10042)

 

 

 

3 Komentarai

  1. O ko čia stebitės? Telšiuose taip ir yra. Padaryti siūlyčiau eksperimentą žurnalistams, ir tikrai pamatys, kad visos kalbos ne iš piršto laužtos… gaila, bet apie Telšių, tiek priėmimo skyrių, tiek apie kai kuriuos gydytojus ir skyrius, nieko gero pasakyti negaliu ir aš ir mano pažįstami , bei šeimos nariai. Grubumas, naglumas , Telšių vizitinė kortelė..deja.

  2. Kalbant apie ponią Vitkauskienę kokia iš jos
    Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto narė tai didžiausio naglumo kalė. Baisu pagalvoti ką turi patirti ligoniai nuo tokios baisenybės,kyšininkė ir daugiau nieko.

Komentarai nepriimami.