Verslininką išdavė rūkomų kvaišalų dūmai

Telšiuose policijos reido metu patikrinti sustabdytas pareigūnų dėmesį patraukęs automobilis, iš kurio salono sklido dūmų kvapas. Įtarimai pasitvirtino — salone rastas indelis su narkotine medžiaga.

Giedra Akavickienė

Svaiginosi kanapėmis?
Prabangus automobilis „BMW X5“ sustabdytas 2014 metų gruodžio 24-ąją, Kūčių dieną, apie 11.40 val., Muziejaus gatvėje.
Vairuotojui pravėrus langą, iš salono pasklido dūmų kvapas, primenantis rūkomą „žolę“, kurią draudžia Lietuvos Respublikos įstatymai. Ta pati „žolė“ arba kanapės Olandijoje priskiriama prie lengvųjų narkotikų ir yra legali.
Atidžiai patikrinę automobilio vidų, pareigūnai aptiko įtartiną dėžutę su neaiškios kilmės augaline, kaip įtariama, narkotine medžiaga, taip pat rastas smulkintuvas, skirtas kvaišalams smulkinti.
Gresia bauda, areštas arba nelaisvė
Kaip praneša Telšių policija, „BMW X5“ vairavo 35 metų Telšių miesto gyventojas, kartu su juo važiavo 26 metų Telšių rajono gyventojas. Abu vyrai pristatyti į Policijos komisariatą.
Dėl galimos nusikalstamos veikos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Ne pirmą kartą policijoje
Po Žemaitijos sostinę netruko pasklisti gandas, jog narkotikus prabangiame automobilyje vežė neva žinomas miesto verslininkas, garsėjantis pomėgiu lošti kazino bei svaigintis ne tik alkoholiu, bet ir kvaišalais.
Galimai tas pats asmuo, kuriam priklauso „BMW X5“, prieš dvejus metus naktį Telšiuose, Respublikos gatvėje, UNICLUB, kur veikia ir lošimo namai, ir baras, užsipuolė pažįstamą merginą. Po konflikto policijoje ant tyrėjų stalo atsirado pareiškimas.

Sumušė, o paskui permiegojo?
Tuomet 28 metų telšiškė R.V. (vardas ir pavardė Redakcijai žinomi) nusprendė viešai papasakoti, kaip išeinant iš lošimo namų ją užpuolė senas pažįstamas S.G., kuriam incidento metu (2013 m. sausio 25 d.) buvo 33-eji.
„Tas vyras nenorėjo manęs išleisti, trenkė į veidą, bet aš vis tiek išsprūdau. Gatvėje prie taksi jis man nuplėšė striukės gobtuvą“, — šiurpią istoriją papasakojo mergina, kuriai po įvykio policijoje nustatyta 00.00 promilių.
Pagal nukentėjusiosios skundą pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Kad mergina sako tiesą, patvirtino vaizdo kameros ir lošimo namų darbuotojos. Pašnekovės aiškino, kad vyras moterį užpuolė išeinant, paskui incidentas persikėlė į gatvę prie stovėjusio taksi automobilio.
Beje, vieną dieną telšiškė R.V. atėjusi su mama į Redakciją noriai pasakojo, kaip buvo žiauriai sumušta viešoje vietoje ir senas pažįstamas nesiteikė atsiprašyti bei nerodo iniciatyvos susitaikyti.
Paviešinus merginos patirtą skriaudą, kitą dieną į Redakciją nukentėjusioji atvyko su įtariamuoju. Abu pareiškė, kad jau susitaikė, o įtariamasis, neaišku juokais ar rimtai, mestelėjo, kad net gi permiegojo.

Nuotraukoje: Verslininko automobilyje „BMW X5“ rasta, kaip įtariama, kvaišalų. Radiniui paskirta ekspertizė. Telšių policijos nuotr.