Grupė „Čili“ savo išskirtinumu pelnė žiūrovų simpatijas

Telšiškių grupė „Čili“ buvo užkariavusi neseniai praūžusio populiaraus televizijos projekto „Lietuvos talentai“ sceną. Gabūs žemaičiai savo talentais ne pirmą kartą stebina Lietuvą įvairiuose projektuose. Šį kartą į finalą pateko ir tarp geriausiųjų pasirodė grupė „Čili“. Nors jie ir nelaimėjo projekto, nenusimena ir toliau rengiasi pasirodymams, daug repetuoja.

Simona Damanskytė

Pamatė skelbimą ir dalyvavo atrankoje
Grupę „Čili“ sudaro vaikinų šešetukas: Gvidas Anužis, Haroldas Vaičkus, Lukas Varpučianskis, Martynas Žilius, Rokas Taurinskas ir Lukas Leonavičius.
Jaunuoliai lanko Telšių muzikos mokyklą, kur visi ir susipažino. Oficiali jų grupės pradžia — 2013 metų rugsėjo 28-oji.
Tada vaikinai su Telšių muzikos mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestru dalyvavo renginyje Rietave. Tuomet jie ir nutarė pabandyti pradėti savo muzikinę veiklą kaip grupė. Pavadinimas „Čili“ kilo bevalgant čili pyragėlius. Jos nariui Gvidui šis pavadinimas patiko ir kiti jaunuoliai pritarė.
Grupės nariai pasakoja, kad net ir jaunesni moksleiviai mokykloje, mieste juos dažnai pavadina ne tikraisiais vardais, o tiesiog „Čili“. Prie to jaunuoliai jau spėjo priprasti.
Į „Lietuvos talentus“ grupė pateko gana netikėtai. Haroldas pastebėjo skelbimą, jog atrankos į „Lietuvos talentus“ vyks ir Telšiuose. Tad jis paragino dar penkis savo draugus pabandyti sudalyvauti. Į atranką jaunuoliai nuėjo ne itin pasiruošę, tačiau, dideliam jų džiaugsmui, pateko į tolimesnius televizijos projekto etapus. Ši patirtis vaikinukams pasirodė neįkainojama.
Pasibaigus projektui, grupė „Čili“ sulaukė daugiau pasiūlymų koncertuoti. Tačiau jaunuoliai labiau kviečiami pagroti į privačius vakarėlius. Grupės nariai tikina, jog pasiūlymų galėtų būti ir dar daugiau, mielai juos priimtų.

Pasirodė per M.A.M.A. apdovanojimus
„Čili“ pasirodė ir Lietuvoje vykstančiuose metų muzikos apdovanojimuose „M.A.M.A“. Tai vienas didesnių iššūkių. Šiam renginiui, kaip ir pasirodymams „Lietuvos talentuose“, jie intensyviai ruošėsi. Jaunuoliai negaili savo laiko ir daug valandų praleidžia repetuodami.
Tačiau „Čili“ nepamiršta ir Žemaitijos sostinės. Čia pasirodys jau rytoj vyksiančiame geriausių rajono sportininkų pagerbimo vakare. Šiame renginyje taip pat pasirodys ir šiųmečių „Lietuvos talentų“ nugalėtojai — gatvės gimnastai „Project Mayhem“.
Grupė iš Telšių neslepia, kad pasiekus pusfinalį atsirado ir noras nugalėti. Tačiau nenusimena, kad laimėtojais netapo, o toliau kimba į darbus.  
Projekto metu jauniesiems muzikantams labiausiai nerimą kėlė, ar jų nesukritikuos griežtoji komisija. Tačiau komisijos nariai džiaugėsi grupės išskirtinumu, jog jie atgaivino ir populiarina pučiamuosius muzikos instrumentus.

Gerbėjų ratas plečiasi
Paklausti, kas labiausiai įsiminė „Lietuvos talentuose“, jaunuoliai teigė, kad žmonių palaikymas. Pasirodymas „Lietuvos talentų“ scenoje vaikinams davė nemažai: įgijo patirties, sulaukė daugiau pasiūlymų koncertuoti, atsirado būrys gerbėjų. Grupės socialinėje paskyroje fanų skaičius ženkliai išaugo. „Čili“ nariai džiaugiasi bei dėkoja visiems palaikiusiems, taip pat ištikimiems draugams.
„Iš pradžių net nesitikėjome, jog pateksime iki pusfinalio, tačiau, kai taip įvyko, stengėmės iš visų jėgų. Ruošdavomės kiekvieną dieną. Nenorėjome nuvilti ne tik savęs, kraštiečių, ir komisijos“, — sakė „Čili“ narys Lukas.
Vaikinukams pasiruošti pasirodymams padėjo Darius Jurgutis, Robertas Tekorius ir Rasa Urbonienė.
„Čili“ dėkoja Telšių merui Vytautui Kleivai, kuris net keletą kartų parūpino autobusėlį, nuvežusį juos į „Lietuvos talentų“ atrankas.
„Su dideliu užsidegimu ir noru vykdavome į filmavimus, turėjome nemažą žmonių palaikymą. Tokie projektai labai motyvuoja eiti pirmyn“, — tikino jaunuoliai.
Grupės nariai patys muzikos nekuria, tačiau kūrinius aranžuoti pradėjo grupės narys Martynas. Ateityje jaunuoliai žada neapleisti muzikavimo bei toliau koncertuoti. Jie turi ir kitų sumanymų, susijusių su Telšiais, tačiau jų dar neišduoda. Jaunieji muzikantai iš Žemaitijos sostinės įsitikinę: labai norint ir to siekiant, įmanoma daug nuveikti. „Reikia labai stengtis dabar, o ateitis tik parodys, kaip viskas susiklostys“,— sakė grupės narys Gvidas.