Telšių krepšininkai — bronziniai DNB LKF mažosios taurės čempionai!

Krepšinio klubas „Telšiai“ Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) organizuojamoje mažojoje taurėje iškovojo trečiąją vietą ir pasidabino bronzos medaliais.

Artūras Domarkas
Telšių krepšinio klubo vadovas  

Pakeliui iki šio garbingo laimėjimo įveiktos net trys aukštesnės Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) komandos: Palangos krepšinio klubas, Jonavos „Petrochema“, bronziniame finale — Raseinių „Rasai“, o viena nugalėta namie, tačiau nusileista pusfinalio serijoje išvykoje — Marijampolės „Sūduva-Mantinga“.
Toliau tęsiasi Regionų krepšinio lygos (RKL) organizuojamas čempionatas. Šiuo metu „Telšiai“, praėjusį savaitgalį aplenkę savo senus varžovus tauragiškius, — pirmojoje vietoje. Iki reguliariojo sezono likus 7 rungtynėms, į laimėjimus žengiame su puikiu sirgalių palaikymu Telšių sporto ir rekreacijos centro salėje, o išvykose į svarbiausias varžybas — ištikimiausių aistruolių grupele, kuri skanduotėmis užkuria tikrą pirtį oponentams ir neretai nustelbia šeimininkų atstovus. Tad palaikykime mūsų miesto krepšininkus taip pat aistringai, į namų varžybas rinkimės dar gausiau ir taip nulemkime galutinę poziciją bei, jei ir toliau lydės Fortūna, medalių spalvą atkrintamosiose varžybose.
Per 23-ejas RKL rungtynes šiame sezone žiba kone visi ekipos žaidėjai. Laurynas Kaveckis — naudingiausias ir rezultatyviausias (vid. 19 taškų). Daugiausia kamuolių atkovoja (8) ir atkakliausiai gynybines pozicijas prižiūri komandos kapitonas Mindaugas Norkus.
(Nukelta į 8 psl.)
(Atkelta iš 1 psl.)
Telšių ekipoje sunkiausiai varžovų pavejamas ir daugiausia pražangų išprovokuoja Rokas Danielius. Taip pat jam būnant aikštelėje pasiekiamas didžiausias vidutinis taškų skirtumas. Taikliausiai dvitaškius meta (74 proc.) ir gausiai renka bene įvairiausius skirtingus statistinius rodiklius Emilijus Gumuliauskas. Svarbiausiais momentais dažnai komanda tiek LKF taurėje, tiek RKL, atsiremia į veteranus Mindaugus: Tamušauską ir Stropų. Geriausiai perdavinėja kamuolį Tomas Domarkas (vid. 4 rez. perd.), kuris taip pat pasižymi ir puikiu vyriausiojo trenerio Augenijaus Vaškio pavedamų individualių užduočių vykdymu gynyboje. Taip pat džiaugiamės ir komandos jaunuoliais: ryškiausiai entuziazmu trykšta Matas Vavilovas, o puikiausia darbo etika pasižymi Mantas Petrulis. Į komandą įsilieti baigia ir naujokas, dar vienas gynybos bei prasiveržimų į baudos aikštelę specialistas — Ovidijus Kaminskis, prieš tai rungtyniavęs Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ komandoje.
Šeštadienio pergalingame Žemaitijos derbyje prieš Kretingą su 45-uoju gimtadieniu „Telšių“ komanda pasveikino Telšių krepšinio centro direktorių Vidą Kolesinskį.