Varniškė kurdama ilsisi

Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos Varnių filiale rankdarbių parodą „Kelias į namus“ surengė Vanda Knystautienė.

Danutė Jackutė

Trečiojoje savamokslės menininkės Varnių bibliotekoje surengtoje parodoje eksponuojama per 20 jos darbų. Tai paveikslai, megztos ir nertos gėlės, iš gamtinių medžiagų pagaminti suvenyrai. Anksčiau varniškė eksponavo savo sukurtus žaislus, įvairiomis tehnikomis dekoruotus velykinius kiaušinius.
V.Knystautienė, dirbusi prekyboje, pašte, vaikų darželyje, laisvalaikiu nesiskyrė su rankdarbiais. Dabar mezgimas, nėrimas, siuvinėjimas, paveikslėlių iš gamtinių medžiagų (pajūryje surinktų akmenėlių ir kriauklelių, medžio šakelių ar kt.) komponavimas užima ilgus rudens, žiemos vakarus, nes varniškė kurdama ilsisi. Vasarą ji kartu su vyru rūpinasi sodyba ir gėlynais.
V.Knystautienės pagalbininkas — vyras Algirdas, su kuriuo drauge jau daugiau nei pusė amžiaus. Abu mėgsta gėles, tad prisirenka jų vasarą, kad žiemą galėtų komponuoti ne tik puokštes, bet ir kurti iš jų įvairius dekoratyvius daiktus ar paveikslus.
Rankdarbių mėgėja idėjų kūrybai semiasi lankydama Varnių kultūros centro dailininkės Giedrės Žeimytės vedamus dailės užsiėmimus.
Vandos Knystautienės kūrybinėje parodoje eksponuojama per 20 įvairių darbų.