Ligoninės „Superskyrius“ — Akušerijos-ginekologijos skyrius

Baigiantis birželiui, Žemaitijos kaimo muziejaus ekspozicijoje šurmuliavo daugiau kaip 100 Regioninės Telšių ligoninės medikų. 15-ąjį kartą paminėta tradicinė kolektyvo šventė. Pasveikinti atvyko sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė, Seimo narys Valentinas Bukauskas, Telšių rajono savivaldybės meras Vytautas Kleiva, Tarybos nariai Stefa Naujokienė ir Remigijus Juška.

Donata Kazlauskienė

„Nors medikų profesinė šventė minima balandžio pabaigoje, mes, pagal seną įprotį, švenčiame birželį, apie Jonines. Kasmet susirenkame kitokioje, ne darbinėje aplinkoje tam, kad dar labiau vieni su kitais bendrautume, iš naujo susipažintume, smagiai praleistume laiką. Ne išimtis ir šie metai“,— sakė Regioninės Telšių ligoninės direktorės pavaduotoja medicinai Jovita Seiliuvienė. Ji ir organizavo tradicinį renginį medicinos darbuotojams.
Šventė kolegoms — ne paprastas pasisėdėjimas. Kiekvienais metais sugalvojama vis kita tema, pagal kurią turi pasiruošti ligoninės skyrių darbuotojai. „Šiemet įkvėpti televizijos projekto „Lietuvos supermiestas“ sumanėme rinkti „Superskyrių“. Reikėjo dalyvauti įvairiose užduotyse, kuo originaliau prisistatyti“,— pasakojo J.Seiliuvienė.
Jėgas išbandyti ir tarpusavyje susirungti panūdo dvylikos skyrių darbuotojai. Kiekvienas skyrius originaliai prisistatė, paskelbta komandos kapitono rungtis, surengtos varžybos. Dalyvius vertino kompetentinga komisija — Regioninės Telšių ligoninės direktorės pavaduotoja slaugai Beruta Zavadskienė, Personalo skyriaus vedėja Aniceta Mikutienė ir šventės muzikantas Antanas Gaudiešius. Garbingą trečiąją vietą užėmė Regioninės Telšių ligoninės administracijos kolektyvas (padedamos Marijono Breitmozerio, moterys parengė muzikinį garso įrašą ir prisistatė kaip „Kremliaus bobutės“) ir Vidaus ligų skyrius (pristatė „Laikinumo temą“). Antroji vieta skirta Reanimacijos skyriui, kurį darbuotojai pristatė tarsi savo namus, o ant nugalėtojų laiptelio užkopė Akušerijos-ginekologijos skyriaus darbuotojos, imitavusios gimdymą. „Visi kolektyvai nustebino! Taip puikiai prisistatė, parodė, kokie moka būti originalūs!“— džiaugėsi A.Mikutienė. Dalyviams įteiktos simbolinės dovanos.
Meras V. Kleiva Regioninės Telšių ligoninės direktorei Almai Vitkienei,  jos pavaduotojoms J.Seiliuvienei ir Berutai Zavadskienei įteikė padėkos raštus. Taip pat padėkota skyrių vedėjams ir vyriausiosioms slaugytojoms už aktyvią visuomeninę veiklą. Ligoninės direktorė džiaugėsi turėdama nepaprastai puikų medikų orkestrą, negailėjo kolektyvui šiltų žodžių ir sakė, kad su jais ypač malonu dirbti.
Pasveikinta ir gėlių vainiku apdovanota naujoji Traumatologijos skyriaus gydytoja traumatologė-ortopedė Kristina Norkutė. Ji darbą pradės rugpjūčio pradžioje.

Nuotraukoje: Akušerijos-ginekologijos skyriaus kolektyvas, imitavęs gimdymą, tapo „Superskyriumi“.