Per gimtadienį Tarybos nariui pavogė automobilį

Vembūtų kaime pavogtas automobilis „Volkswagen Phaeton“, priklausantis Telšių rajono savivaldybės tarybos nariui Zenonui Mockui.

Giedra Akavickienė

Manė, kad draugai pajuokavo
Vagystę savininkas pastebėjo šeštadienio rytą apie 8 val. Pasak Z.Mockaus, išsikrovė telefonas, todėl išėjo į lauką pasiimti kroviklio. Žiūri, nebėra automobilio.
„Švenčiau gimtadienį, kieme stovėjo maždaug penkiolika automobilių, maniškis — prie namo durų. Šventėme nuo keturių vakaro iki keturių ryto. Kieme kepėme šašlykus, buvo daug žmonių. Nesuprantu, kaip mašiną nuvarė niekam nematant“, — „Kalvotajai Žemaitijai“ papasakojo Z.Mockus.
Dvejų metų senumo „Volkswagen Phaeton“ dingo kartu su jame buvusiomis dovanomis. Kaip sakė Z.Mockus, netoliese buvo paliktas bičiulio, taip pat sukaktuvininko, automobilis su dovanomis. Tačiau vagis sudomino tik Z.Mockaus mašina.
Iš pradžių Tarybos narys nepatikėjo, kad vagys nuvarė automobilį, pamanė, jog draugai pajuokavo.
„Skambinau kartu šventusiems bičiuliams, visi patvirtino neėmę mašinos, tada apieškojau teritoriją netoli namų, tikėdamasis rasti kur nors į pakalnę nuvarytą „Volkswagen Phaeton“. Deja, nieko nepešus dėl vagystės teko skambinti policijai“, — paaiškino pašnekovas.
Automobilis buvo draustas, kokia padaryta žala, Z.Mockus tebeskaičiuoja.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės. Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas pagrobė didelės vertės svetimą turtą, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Jokių versijų neturi
Paklausus, kokių turi versijų dėl vagystės, Tarybos narys atsakė: „Absoliučiai jokių“.
Tą vakarą Vembūtų kaime nevyko jokios diskotekos, vakarėliai, tad nebuvo jaunimo susibūrimų. Keršto versijas Z.Mockus taip pat kategoriškai atmetė.
Tačiau gerai pagalvojus, keršyti galėjo sumanyti kadaise Tarybos nario pričiupti vagišiai.
Maždaug prieš pusantrų metų slapta kamera nufilmavęs ir su įkalčiais pričiupęs vagis, apvogtas politikas pareikalavo kaimo žmonėms atlyginti žalą, ir tik įvykdžius šią sąlygą, su jais susitaikė. Kas žino, gal demaskuoti ir tuo nepatenkinti vietiniai vaikinukai sumanė sugadinti Z.Mockui gimtadienį?