Iš Latvijos pagrobtas visureigis rastas Tryškių miške

Latvijos Respublikoje Jūrmalos mieste pavogtas apynaujis automobilis „Land Rover“ rastas atokioje Telšių rajono vietoje. Latvijos piliečiui atgauti brangią mašiną padėjo viduje sumontuota GPS sekimo įranga.

Giedra Akavickienė

Liepos 13 d. 9 val. 7 min. saugos tarnyba kreipėsi pagalbos į Telšių policiją, pranešdama, kad tą pačią naktį Latvijoje pavogtas „Land Rover“, kuris dabar važiuoja Tryškių seniūnijoje.
Latvių prašymu, policijos patrulis, nuvykęs į nurodytą vietą Tryškių seniūnijoje esantį mišką, tarp krūmų rado automobilį „Land Rover“. Automobilinio GPS seklio pagalba galima lengvai nustatyti tikslią objekto buvimo vietą. Savo koordinates prietaisas atsiunčia SMS žinute. Be to, automobilio judėjimą galima stebėti realiuoju laiku per GPRS.
Laimingai pasibaigusi istorija apie Latvijoje pagrobtą, o paskui Žemaitijos miške paslėptą „Land Rover“ patvirtino, kad GPS seklys — puiki saugumo priemonė nuo vagystės.
Atrodo, tai suprato ir mašinvagiai. Jie išdraskė „Land Rover“ salono vidų, tikėdamiesi rasti sekimo įrenginį, tačiau buvo per žiopli.
Nepavykus rasti GPS seklio, nusivylę nusikaltėliai nusprendė, jog vis dėlto geriau palikti grobį negu sėsti į kalėjimą ilgiems metams. Tad įvarė prabangų automobilį į miško tankmę ir spruko.
Dar tą patį vakarą automobilis ir surinkta tyrimo medžiaga perduoti Latvijos Respublikos Jūrmalos policijos komisariato Kriminalinės policijos inspektoriui. Kartu su juo atsiimti visureigio atvyko ir savininkas.