Renovuojant daugiabučius, neišvengiama vagysčių

Telšių Respublikos gatvės 20-ojo daugiabučio namo renovaciją sutrikdė vagys.

Giedra Akavickienė

Vieną rytą į renovuojamo daugiabučio kiemą susirinkę statybininkai suprato esantys apvogti. Iš vagonėlio stebuklingai išgaravo brangus diskinis pjūklas su liniuote, skirtas statybinėms plokštėms pjaustyti. Statybinė bendrovė padarytą žalą įvertino 1300 eurų.  
Nusikaltimo aplinkybės gana miglotos. Pasak policijos, į vagonėlį patekta atrakinus duris raktu. Tai kelia negerų įtarimų — gal vagių reikia ieškoti tarp savų žmonių.
Beje, tai ne pirmas apvogtas renovuojamas daugiabutis. Telšių policija laikas nuo laiko sulaukia pareiškimų dėl vagysčių iš nukentėjusių statybinių organizacijų.
Neretai pačios bendrovės neperlabiausiai saugo savo turtą. Paliekamos daugiabučių rūsių ar statybinių vagonėlių atrakintos durys, nors ten — vertingi statybiniai įrankiai, brangios medžiagos.
Nuo ilgapirščių nukentėjo ir Telšių rajono Degaičių seniūnijos Gerulių kaimo vienkiemio gyventoja.
49 metų moteris pranešė, kad po nakties iš ūkinio pastato dingo benzininis trimeris (įvertintas 200 eurų), benzininė žoliapjovė (250 eurų) ir 35 litrų plastmasinė talpykla su dyzelinu (apie 50 eurų). Bendra žala siekia apie 500 eurų.
Dėl vagysčių pradėti ikiteisminiai tyrimai, nustatinėjami įtariamieji.