„Germanto viloje“ šurmuliavo Olimpinis kaimelis

„Telšiai nuo šiol ne tik Lietuvos kultūros, bet ir sporto sostinė“,— į Olimpinio kaimelio stovyklos atidarymą Telšių rajone susirinkusius sportininkus pasveikino Kūno kultūros ambasadorius, LR Seimo narys, Seimo Pirmininkės pirmasis pavaduotojas Vydas Gedvilas. Iki rugpjūčio 12-osios VšĮ „Germanto vila“ šurmuliavo įvairioms sporto šakoms atstovaujantys jaunuoliai.

Prieš stovyklos atidarymą V.Gedvilas sportininkams skaitė paskaitą apie šiandienos sporto situaciją Lietuvoje, pristatė savo asmeninę patirtį. Po jos „Germanto vilos“ kieme įvyko iškilmingas stovyklos atidarymas: olimpinę vėliavą iškėlė 2016 m. Lietuvos jaunučių sporto žaidynių 100 metrų ir 300 metrų barjerinio bėgimo čempionė Neda Tumasonytė bei Lietuvos jaunių moksleivių Pabaltijo jūros šalių žaidynių II vietos laimėtojas Andrius Šapas (boksas), po nuaidėjusio Telšių miesto himno olimpinį deglą įnešė Lietuvos jaunimo pirmenybių 60 metrų bėgimo III vietos laimėtojas Edvinas Baltmiškis.
Ypatingą dieną rajono sportininkus sveikino ir gero oro linkėjo Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas ir vicemeras Kęstutis Gusarovas, Seimo narys Valentinas Bukauskas, Telšių rajono savivaldybės sporto tarybos pirmininkas Valdas Zykas, Savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistas Vygantas Macevičius, Telšių sporto ir rekreacijos centro (TSRC) direktorius Juozas Simanauskas, būti drausmingiems ragino VšĮ „Germanto vila“ direktorė Lina Kybartaitė-Jokubauskienė.
Telšių rajono meras džiaugėsi, kad jaunųjų sportininkų stovykla tapo tradicine ir vyksta trečius metus. Vicemeras juokavo, kad olimpinis komitetas saldainių dopingu dar nepripažino, tad jų dovanoja visą maišą, kad stovyklos vakarai būtų saldesni.
Seimo narys V.Bukauskas dėkojo už suorganizuotą stovyklą ir sportininkams sakė: „Manau, kad jūs esate patys laimingiausi vaikai, žinodami, kad Olimpinis kaimelis įkurtas ne tik Brazilijoje, bet ir Telšiuose. Čia viskas yra, ko reikia tikrai olimpiadai: puikūs sportininkai, deglas, net Olimpiniai medaliai!“
V.Macevičius pasidžiaugė, kad sportinės tradicijos tęsiasi. „Anksčiau stovyklos vyko Varniuose, Luokėje, Žarėnuose… Smagu, kad po ilgos pertraukos sportininkų stovyklos tradicija grįžo ir viliuosi, jog ji bus ir toliau tęsiama“,— sakė vyr. specialistas.
Svečiams jaunieji sportininkai įteikė simbolinius olimpinius atminimo medalius, stovyklos viršininkė TSRC vedėja ugdymui Valerija Sungailienė susirinkusiems pristatė, kad čia veikia biblioteka, paštas, visą parą „dirba“ psichologas — bokso kriaušė (treniruočių manekenas). Stovykloje dalyvauja 67 skirtingų sporto šakų atstovai iš viso rajono: krepšinio, bokso, imtynių, lengvosios atletikos, plaukimo, stalo teniso, šaškių, šachmatų. Visi jie — Telšių sporto ir rekreacijos centro auklėtiniai (TSRC). Jauniesiems sportininkams vadovauja stovyklos viršininkė, TSRC vedėja ugdymui V.Sungailienė,  šeši treneriai ir viena savanorė: Arvydas Kaveckis, Lina Kaveckienė, Stasys Krasauskas, Vida Antanavičienė, Stanislovas Mušauskas, Aleksandras Nosovas ir Jurgita Krasauskienė.
Visą savaitę jaunuoliai ne tik sportuos ar treniruosis, bet ir dalyvaus švietėjiškoje, kūrybinėje veikloje. Stovykla suorganizuota parengus socializacijos projektą Telšių rajono savivaldybei, taip pat prisidedant TSRC auklėtinių tėvams ir finansuojant TSRC. (Telšių r. sav. inf.)

Nuotraukoje: Iškilmingas Olimpinio kaimelio atidarymo momentas.