Algirdo Tarvainio duktė — Kultūros skyriaus vedėja

Telšių rajono politikai mėgsta reformas. Savivaldybės administracijos Kultūros skyrius buvo panaikintas, o vėliau vėl įsteigtas. 2011 metais socialdemokratai, „žalieji valstiečiai“, darbiečiai ir konservatoriai sumanė šį bei tą Savivaldybės administracijoje pakeisti.

Alvydas Ivoncius

Kadangi kažkam neįtiko tuometė Kultūros skyriaus vedėja Danutė Mikienė, skyrius buvo sujungtas su Švietimo skyriumi. O štai šiais metais, pasirodo, politikams vėl to skyriaus prireikė. Ėmė ir įsteigė. Viena darbuotojų tapo Monika Domarkienė — Savivaldybės tarybos nario liberalsąjūdininko Artūro Domarko žmona. Tiesa, ji Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų skyriuje dirbo kiek anksčiau, todėl į naujai įsteigtą Kultūros ir turizmo skyrių buvo perkelta.
Steigiant naują skyrių, Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų skyrius gavo kitą iškabą — Kultūros ir sporto skyriaus.
Ilgokai Kultūros ir turizmo skyrius neturėjo vedėjo. Ir štai praėjusią savaitę Kultūros skyriaus vedėja tapo Eglė Macienė — Savivaldybės tarybos nario „žaliojo valstiečio“ Algirdo Tarvainio duktė. A.Tarvainis priklauso Savivaldybės tarybos valdančiajai koalicijai. E.Macienė dirbo Savivaldybės administracijos Statybos ir urbanistikos skyriaus Aplinkos ir civilinės saugos vyr. specialiste paveldosaugai. Ji yra įgijusi archeologės specialybę Vilniaus universiteto Istorijos fakultete, baigė magistro laipsniu viešojo administravimo studijas Kauno technologijos universitete.
Užimti Kultūros skyriaus vedėjo pareigoms Savivaldybės administracija nė neskelbė konkurso. Pasak Juridinio, personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėjo Edmundo Vaitkevičiaus, darbuotoją galima perkelti iš vienų pareigų į kitas, jei jo darbas įvertinamas labai gerai. A.Tarvainio dukters darbas, aišku, buvo įvertintas labai gerai, ir ji be konkurso tapo Kultūros skyriaus vedėja.
Motinystės atostogų išėjusią M.Domarkienę pakeitė Sandra Jurkaitienė, Vilniaus universitete baigusi rusų kalbos ir literatūros, o Šiaulių universitete — pradinių klasių ir muzikos studijas.
Dar viena skyriaus darbuotoja — Eglė Barčauskienė anksčiau dirbo Gadūnavo seniūnijos kultūrinės veiklos vadybininke. Ji studijavo ekologiją Aleksandro Stulginskio universitete.