Telšiuose meduolius spalvino ir Prezidentės vyriausioji patarėja

Telšiuose, Sūrio „Džiugas“ namuose surengtoje Spalvoto meduolio dienos šventėje apsilankė Respublikos Prezidentės vyriausioji patarėja Lina Antanavičienė, Telšių rajono meras Petras Kuizinas su šeima, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato uniformuoti pareigūnai, dvasininkai, miestiečiai su vaikais.

Giedra Akavickienė

L.Antanavičienė į Telšius atvyko propaguodama Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotą nacionalinę socialinio saugumo kampaniją „Už saugią Lietuvą“. Prezidentės vyriausioji patarėja vizito Telšiuose pradžioje vietiniame radijuje klausytojams papasakojo apie projektą, o paskui atvyko į Sūrio „Džiugas“ namus spalvinti meduolių.
Ketvirtus metus Žemaitijos sostinėje rengiamoje Meduolio dienoje nemokamus meduolius maistiniais dažais spalvino, pabarstukais puošė ir maži, ir dideli. Baigus gražinti meduolį, prisegamas gražus palinkėjimas. Meduoliai prieš šventes pasieks Vaikų globos namų auklėtinius.
Organizatoriai pastebi, kad ši šventė kasmet pritraukia vis daugiau dalyvių. Beje, šiemet šventė išsiskyrė tuo, kad meduolius spalvino, su svečiais bendravo ir patys globojami vaikai, taip mokindamiesi dalintis džiaugsmu ir bendrauti nesitikint nieko gauti mainais.
Telšiuose renginį suorganizavo globėjų (rūpintojų) ir įtėvių asociacija „Mes — šeima“. Meduolio šventėje specialistai besidominčiuosius konsultavo globos klausimais.
Renginio metu dainavo gimnazistė Silvija Steckytė su Indre, Karolina, Juste, merginų ansamblis „Moderato“, moksleivė Goda Dambrauskaitė, „Yamahos“ muzikos mokyklėlės moksleiviai, žemaitiškai porino Rugilytė, skambėjo Romualdo Miškinio dainos.
Lietuvoje ši šventė vyksta jau septintus metus.