Katedros aikštėje — kalėdinių eglučių alėja ir norus pildantis varpas

Žemaitijos sostinė kupina idėjų ir išradingumo. Telšių Katedros aikštė pasipuošė nuostabiomis kalėdinėmis eglutėmis, o jas dabino miesto ir rajono švietimo įstaigų bendruomenė. Įrengta eglaičių alėja primena, kad didžiausios metų šventės — jau čia pat.

Donata Kazlauskienė
Telšių Žemaitės dramos teatro viešųjų ryšių specialistė

Gausiai susirinkusiems telšiškiams surengta iškilminga kalėdinių stebuklų alėjos puošimo ceremonija renginyje „Šv. Kalėdos kartu“. Pasigirdus varpo dūžiams, renginio vedėja Žiema (Buožėnų kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkė Agnė Jakavičiutė) pakvietė visus puošti savo egles. Vieni jas dabino nuostabiais kalėdiniais seneliukais, kiti — meškučiais, treti — simbolinėmis dovanėlėmis ir įstabiausiais rankų darbo žaislais.
Renginyje pasirodė Telšių kultūros centro vaikų folkloro ansamblis „Čiučiuruks“, Telšių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios choras, Telšių muzikos mokyklos mokiniai, atlikėja Silvija Steckytė.
Tradicinė šventė subūrė visus kraštiečius ir, nepaisant darganoto oro, puiki šventinė nuotaika nepradingo. Bendros kalėdinės giesmės pabudintas didžiulis paukštis iš dangaus aukštybių į Katedros aikštę parnešė šviesą, simboliškai lazda į žemę trinktelėjo miesto seniūnas Kazys Lečkauskas ir aikštėje stovinti didžiulė eglė, prakartėlė bei visa eglaičių alėja nušvito. K.Lečkauskas už nupintą advento vainiką ir papuoštą pagrindinę miesto eglę dėkojo Telšių „Naujamiesčio“ mokyklai bei joje dirbančioms auksarankėms — mokytojos padėjėjai Birutei Gedgaudienei ir neformaliojo švietimo mokytojai Rūtai Jonušienei. Už padovanotą didingą sidabrinę eglę miestui seniūnas dėkojo Degaičių gyventojams Marytei ir Leonui Špakauskams. Žemaitijos sostinės Turgaus aikštę puošia arti 11 metrų aukščio spygliuotis.
Nušvitus visai eglučių alėjai, Žiema (A.Jakavičiutė) pakvietė sugalvoti po vieną didžiausią norą. Kartu su visais telšiškiais norą galvojo ir Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas. Pasigirdus varpo dūžiams visi savo svajones rankos mostu išmetė į dangų ir lygiai vienai minutei sustingo judesyje. Būtent taip buvo sustabdytas laikas Telšiuose. Iki pat švenčių kiekvienas norintis gali atvykti į Katedros aikštę, paskambinti varpu, garsiai ištarti svajonių žodžius ir visi norai išsipildys!
Po šventinio renginio aikštėje, visi pakviesti į Telšių Šv. Antano Paduviečio katedrą, kur susirinkusiuosius pasveikino Katedros klebonas Darius Trijonis, Telšių rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Danutė Mažeikienė, perduotos dovanėlės visiems dalyviams. D.Trijonis pristatė moksleivių inicijuotą atjautos akciją ir paprašė atnešti mokinių rašytus laiškus vienišiems žmonėms, kurie prieš šventes bus perduoti.
Už nepaprastą reginį mieste organizatoriai dėkoja Telšių miškų urėdijai ir urėdui Bronislavui Baniui, seniūnui K.Lečkauskui, Katedros klebonui D.Trijoniui, Telšių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios prelatui Juozui Šiuriui, Telšių kultūros centrui, savanoriams, 16 miesto ir rajono švietimo įstaigų bei kitiems.