Seimo nario Valentino Bukausko atsakymai į „Kalvotosios Žemaitijos“ klausimus

Seimo nariui turėtų būti svarbūs etiniai principai, Seimo narys turėtų žinoti, ką daro ir kokius priima sprendimus. Su šiais teiginiais, manytume, sutinka ir Seimo narys Valentinas Bukauskas.

Telšių rajono darbiečių kai kurie priimti sprendimai ir veiksmai liečia taip pat ir etinius principus, kurių pripažinimas ir laikymasis ar ignoravimas charakterizuoja vietos politikus. Todėl „Kalvotoji Žemaitija“ dėl kai kurių V.Bukausko ir rajono darbiečių sprendimų pateikė klausimus V.Bukauskui kaip Seimo nariui ir Darbo partijos Telšių rajono skyriaus pirmininkui. Juk darbiečiai priklauso Savivaldybės tarybos valdančiajai koalicijai, tiesiogiai išrinktas meras Petras Kuizinas yra Darbo partijos narys. Šios partijos frakcija veikia Savivaldybės taryboje, o Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojais dirba darbiečiai Kęstutis Anglickas ir Rimantas Žebrauskas.
Skaitydami pamatysite, kokie Seimo nario V.Bukausko atsakymai į pateiktus klausimus. Šių atsakymų nekomentuojame: nė nesuprantame, kodėl šitaip elgiasi Seimo narys, Darbo partijos pirmininko pavaduotojas, šios partijos Telšių rajono skyriaus pirmininkas.
„Kalvotoji Žemaitija“:
— Jūs, minint Valstybės šventes, sakote kalbas ir sveikinate šioms progoms skirtuose renginiuose Telšių rajone. Tačiau Jūsų visuomeniniu padėjėju buvo ir tebėra partijos narys (ar buvo) KGB Telšių poskyrio viršininkas, papulkininkis. Jūsų partijai tokios reputacijos asmuo priimtinas, bet kaip tai suderinti su Jūsų dalyvavimu valstybinėse šventėse, sveikinimais, kai nematote nieko blogo būti bendrapartiečiu to asmens, kuris anksčiau, kaip okupacinės valdžios pareigūnas, privalėjo persekioti kiekvieną, turintį tautinių aspiracijų, smerkiantį okupaciją ar siekiantį atkurti Lietuvos nepriklausomybę? Gal KGB papulkininkio narystė Darbo partijoje simptomiška šiai politinei jėgai, atskleidžianti tikrąją jos prigimtį, o Jūsų sveikinimai valstybės švenčių proga tėra nenuoširdi poza?
V.Bukauskas:
— Pateikto klausimo nekomentuosiu.
„Kalvotoji Žemaitija“:
— Kai buvo skiriamas dar vienas Telšių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, Jūs teigėte esą Darbo partijos Telšių rajono skyrius pasiūlys nepriekaištingos reputacijos asmenį. Tačiau šioms pareigoms buvo pasiūlytas asmuo, kuriam už pareigūno papirkimą buvo iškelta baudžiamoji byla, kuris kaltu pripažintas teismo. Ar toks faktas Jums, kaip Seimo nariui ir Darbo partijos Telšių rajono skyriaus pirmininkui, asocijuojasi su asmens nepriekaištinga reputacija?
V.Bukauskas:
— Pateikto klausimo nekomentuosiu.
„Kalvotoji Žemaitija“:
— Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Telšių rajono skyrius neva už amoralų elgesį iš partijos pašalino Vytautą Rakicką, tačiau jis tapo Telšių rajono savivaldybės tarybos Darbo partijos frakcijos nariu. Kas vietos „valstiečiams“ atrodė amoralu ir nepriimtina, Jums ir Jūsų bendrapartiečiams yra moralu ir priimtina?
V.Bukauskas:
— Pateikto klausimo nekomentuosiu.
„Kalvotoji Žemaitija“:
— UAB „Telšių šilumos tinklai“ vadovauja Jūsų bendrapartietis, kurį Šiaulių apygardos prokuratūra pripažino suklastojus vieną sutartį. Šiaulių apygardos prokuratūros nutarimą dėl dokumento suklastojimo ir atleidimo nuo atsakomybės dėl nusikaltimo mažareikšmiškumo patvirtino Šiaulių apylinkės ir apygardos teismai. Kaip paaiškintumėte šį faktą, kad Jūsų bendrapartiečiams, merui ir Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojams, pagaliau ir Jums pačiam, yra priimtina palikti eiti svarbias pareigas asmenį, suklastojusį sutartį? Ir Jūsų partijai toks dokumento klastotojas taip pat priimtinas, kadangi iš partijos nėra pašalintas?
V.Bukauskas:
— Pateikto klausimo nekomentuosiu.

Nuotraukoje: Seimo nario Valentino Bukausko patriotiškumas: tautinis kostiumas, kalba Kovo 11-osios proga, o Darbo partijos Telšių rajono skyriuje ne vieno asmens praeities veikla nedera nei su valstybės simboliais, nei su jos šventėmis.