Gelbėtojų darbų sąraše: ir skenduolis, ir įpykusios širšės

Telšių ugniagesiai informuoja, kad per praėjusią savaitę atliko nemažai įvairių gelbėjimo darbų.
Skaudžiausias įvykis užfiksuotas rugpjūčio 7 d., kelios minutės po vidurnakčio. Neprisistatęs asmuo pranešė, kad Viešvėnų tvenkinyje skęsta žmogus. Po maždaug dešimties minučių pasiekė papildoma informacija, jog skendusysis ištrauktas ir gaivinamas. Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms į vietą, iš vandens ištrauktą vyrą gaivino trys gyventojai. Praėjus 16 minučių po pirmojo pranešimo, skenduolio gaivinimą pradėjo atvykę ugniagesiai. Po kelių minučių atvyko medikai. Tačiau visos pastangos atgaivinti nuėjo perniek — 00.58 val. konstatuota vyriškio, gimusio 1968 m., mirtis.
Rugpjūčio 9 d. 11 val. Telšių lopšelio-darželio „Nykštukas“ pavaduotojas ūkio reikalams pranešė, kad tvarkydamas teritoriją Žalgirio g. 2, Telšiuose, darželio darbuotojas pajudino po tujų šaknimis buvusį širšių lizdą. Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms ir atlikus žvalgybą, širšės surinktos darželiui priklausančiu siurbliu.
Nemažai darbo gelbėtojams pridarė ir praėjusios savaitės vasariškos audros. Rugpjūčio 9 d. pranešta, kad virš važiuojamosios kelio dalies nutrūkęs elektros laidas, ant jo užvirtęs medis Lingėnų k., Varnių sen., Telšių r. Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms, įvykio vietoje jau darbavosi ESO darbuotojai. Ugniagesiai budėjo, kol elektrikai nupjovė medį ir sutvarkė nutrūkusius elektros laidus.
Rugpjūčio 12 d. naktį ir ankstų rytą ugniagesiai gelbėtojai skubėjo tvarkyti ant kelių užvirtusius medžius. 04.42 val. pranešta, kad kelyje A11, Šiauliai-Palanga 78 km, Irkikių k., Ryškėnų sen., Telšių r., ant važiuojamosios kelio dalies nuvirtusi didelė eglė. Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms į iškvietimo vietą, nustatyta, kad į nuvirtusį medį atsitrenkė lengvasis automobilis „Peugeot 307“. Sužeistų žmonių nebuvo. Grandininiu pjūklu nuvirtęs medis supjaustytas ir patrauktas nuo kelio.
Tos pačios dienos rytą ugniagesiai gelbėtojai Nevarėnuose, Artojų ir Skaudučių gatvėse, grandininiu pjūklu supjaustė ir nuo kelio važiuojamosios dalies pašalino užvirtusius aštuonis medžius. Gelbėtojai per savaitę dviejose vietose dėl iš automobilių išsiliejusių tepalų ar dyzelinio kuro specialiomis priemonėmis nuvalė kelio dangą. („KŽ“ inf.)