Su gimtadieniu, Telšių mieste!

Kaip ir kasmet, Telšiuose, per miesto gimtadienį, gruodžio 6-ąją, įžiebta kalėdinė eglė ir paskelbtas didžiųjų švenčių laukimo laikotarpis. Renginį organizavo Telšių kultūros centras, inicijavo — Telšių rajono savivaldybė, partneris — Telšių miesto seniūnija. Šiemet Žemaitijos sostinei sukako 226-eri.

Pavakare Telšių Turgaus aikštėje pradėjo šurmuliuoti kalėdinė NVO labdaros mugė. Šiųmetė šventė buvo susieta su Valstybės atkūrimo šimtmečiu ir dovanomis. Mugės kraitėje — lietuviškos tradicijos ir iš jų kilę daiktai. Praeiviams pasiūlyta įsigyti gaminių, menančių rankų šilumą: medinių, lininių, pintinių ir kitų dirbinių. Be to, telšiškiai pakviesti įsigyti ne tik rankdarbių, bet ir pasivaišinti „Maltiečių sriuba“. Laikrodžiui sumušus 18 valandą, pasigirdo giesmė „Aleliuja“, skelbianti šventės pradžią. Ją atliko Edita Barkevičiūtė. Po jos ilgai netrukę į sceną sugužėjo mažieji Telšių muzikos mokyklos „Conmusica“ vaikai (vad. Kristina Bagdonienė, Gertrūda Čerepokaitė, Inga Gerulskytė-Dokšienė).
Po mažųjų dainos apie žiemą, tarytum balta paukštė į sceną skriste įskriejo Žiema (Telšių kultūros centro režisierė Agnė Jakavičiutė), o kartu su ja įžengė ir Telšių rajono meras Petras Kuizinas. Ypatingą dieną telšiškiams jis sakė: „Su gimtadieniu, Telšiai, mūsų mieste! Kas yra miestas? Miestas tai esate Jūs, brangūs Telšių gyventojai. Savo darbais, savo buvimu Jūs jį kuriate ir darote vis gražesniu. Šiandien, įžiebdami kalėdinę miesto eglę, pradedame skaičiuoti likusį laiką iki didžiųjų švenčių, iki Naujųjų metų. Ačiū, kad esate. Gražaus vakaro!“ — susirinkusiesiems palinkėjo rajono vadovas. Po mero sveikinimo muzikinį kūrinį atliko Juventas Radzys.
O kaipgi šventė be padėkų patiems svarbiausiems, prisidėjusiems prie miesto šventės? Telšių miesto seniūnas Kazys Lečkauskas įteikė padėkas sidabrines egles padovanojusioms Modestai Streckytei ir Janinai Pukšmienei. Už miesto įvaizdžio kūrimą padėka apdovanota ir floristė Birutė Lekavičiūtė. Šventėje garsių aplodismentų sulaukė Telšių kultūros centro vokalinė grupė (vad. Ernesta Dargužienė), TV projekto „X faktorius“ dalyvė Simona Spudytė. Nuotaiką kėlė ne tik kalėdinę atmosferą kuriantis koncertas, bet ir įvykusi loterija, kurią organizavo bei pristatė NVO atstovai.
Koncertuota, sveikinta, dėkota, tačiau vis dar neatlikta pati svarbiausia ceremonija, todėl tolumoje jau girdėjosi garsus variklio gausmas, mat į Turgaus aikštę įriedėjo galingas didžiulis džipas, pro kurio langus mojavo Kalėdų Senelis. Į Telšius jis atvyko ne tuščiomis. Kalėdų Senelis ant scenos užlipo kartu su savo elfais, kurių rankose — didžiulė dovana, o ją išpakavus, ištrauktas Kalėdų Senelio iš už Speigračio ambasados raktas. Ji kiekvieną savaitgalį iki pat Kūčių veiks Telšių Europe Direct informacijos centre (Turgaus a. 21) nuo 15 iki 19 val. Kalėdų Seneliui su žiūrovais suskaičiavus mažėjančia tvarka nuo penkių iki vieno, pagrindinėje miesto aikštėje įsižiebė net dvi Kalėdų eglės, suspindo Telšių simbolis — meškutė. Nušvitus miestui, susirinkusiuosius džiugino lazerių šou, o skambant miesto himnui, dangų nušvietė fejerverkai. (Telšių kultūros centro inf.)