Tradicinė DŽIUGIADIENIO šventė sulaukė daug garbių užsienio svečių

Vertinimo komisija su pasirašytais sūrio DŽIUGAS sertifikatais ir kitais garbiais svečiais prie sūrio DŽIUGAS namų Telšiuose.

Gegužės 4-ąją, per Džiugo gimtadienį, Sūrio DŽIUGAS namuose Žemaitijos sostinėje surengta tradicinė — jau šešioliktoji — DŽIUGIADIENIO šventė. Šiųmetis jos išskirtinumas — daugiausiai dalyvavusių garbių svečių iš užsienio šalių.

Tai lėmė sūrio DŽIUGAS sertifikavimo komisijos solidumą, suvienijusios įvairių sričių autoritetingus atstovus. Šioje komisijoje dalyvavo — Janusz Gorski ir Monika Czaplicka, Lenkijos rinkos atstovai iš žurnalo „Forum Mleczarskie“; Angela Gonzalo del Moral, Ispanijos rinkos atstovė, žurnalistė „Canal Europa“ radijo stotyje „Radio 5“; Klaus Pfaff ir Luis Pfaff, Vokietijos rinkos atstovai iš kompanijos „Foodservice Company“; Mark Gaskell, Anglijos rinkos atstovas, Equity&Grant Ltd įmonės direktorius, taip pat Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas ir Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Urbonas.
Komisijos nariai, lydimi įmonės specialistų, keliavo į gamybos cechus, kur gaminamas ir brandinamas kietasis sūris DŽIUGAS. Jiems suteikta galimybė patiems išsirinkti mėginius ir išbandyti sūrininkų įrankius. Tai puikiausiai įrodo, kad įmonės technologai neabejoja gaminamo sūrio kokybe ir visiškai pasitiki atliktu darbu — nesibaiminama vertinti bet kurį sūrį. Paimta ir degustuota visų šešių brandinimų sūrio mėginių, įvertinant pagal klasikinius kriterijus — skonį, kvapą, spalvą, išvaizdą ir konsistenciją.
Palaiminus Telšių vyskupui Kęstučiui Kėvalui įmonę ir čia gaminamą sūrį DŽIUGAS, svečiai greta kitų patiekalų pavaišinti jų puikiai įvertintu Žemaitišku kastiniu, pelniusiu ne tik Lietuvos kulinarinio paveldo, bet ir Europos paveldo ženklus.
Vėliau vertinimo komisija ir svečiai rinkosi į Sūrio DŽIUGAS namus. Jų rūsyje laukė istorinė ekspozicija apie pieno pramonę laiko vingiuose, taip pat pieno produktų gamybos tradicijas Žemaičių krašte.
Po to paskelbti sūrio vertinimo rezultatai. Aukščiausiai dešimtbalėje sistemoje įvertintas 48 mėnesius brandintas sūris DŽIUGAS Luxuriuos. Jam nedaug nusileido kitų brandinimų sūriai.
Komisijos nariai pasirašė sūrio vertinimo sertifikatus. Visus su švente pasveikino įmonės generalinis direktorius Robertas Pažemeckas. Padėkos žodį darbštiems žemaičių sūrininkams tarė ir svečiai.
Svečiai buvo sužavėti mitologinio Telšių miesto įkūrėjo milžino Džiugo legenda apie jo stiprią meilę savo išrinktajai ir apie galiūno išminties ir rankų įspūdingiausią kūrinį — sūrį DŽIUGAS, kurio odisėja nuo Žemaitijos kalvų sklinda per visą pasaulį.
Tą pajuto ir garbūs užsienio svečiai, išsivežę į savo šalis dalelę Lietuvos ir Žemaitijos, kurios sostinėje gaminamas legendinis sūris DŽIUGAS. O svarbiausia, kad jie skleidžia gerą žinią ir apie darbščius žemaičių sūrininkus, ir jiems surengtoje ekskursijoje pamatytą unikalų miestą su įspūdingais kultūriniais bei istoriniais objektais. Geriausias to įrodymas — sūrio vertinimo komisijoje dalyvavusios Ispanijos žurnalistės Angelos Gonzalo del Moral jau gegužės 8-ąją išspausdintas išsamus straipsnis ir parengta radijo laida „Canal Europa“ radijo stotyje „Radio 5“ apie „Žemaitijos piene“ gaminamo legendinio sūrio DŽIUGAS laimėjimus ir aukštą jo įvertinimą pasaulyje, taip pat šiam sūriui surengtą unikalią šventę ir legendomis apipintą milžino Džiugo įkurtą miestą — Telšius.

Būkite pirmas išdrįsęs pakomentuoti

Jūsų komentaras

Jūsų el. pašto adreso nerodysime.


*