Savivaldybės administracijos direktoriaus atstatydinti nepavyko

Tarybos posėdyje, bandant atstatydinti S.Urboną, nė viena pusė ryškesnės persvaros neturėjo.

Praėjusios savaitės ketvirtadienį įvykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje vėl nepavyko atstatydinti Savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Urbono.

Alvydas Ivoncius

Priežasčių vėl neįvardijo
Primename, kad politinį nepasitikėjimą S.Urbonui pareiškė meras Petras Kuizinas. Viešai aiškinta neva dėl to, kad S.Urbonas buvo filmuojamas televizijos reportaže, kuriame pasakota apie vyskupo Motiejaus Valančiaus namo Varniuose remontą. Tačiau Tarybos posėdžiuose priežasčių, dėl ko derėtų atstatydinti S.Urboną, nepateikė nei meras, nei kiti Tarybos nariai.
S.Urboną buvo bandyta atstatydinti dar ankstesniame posėdyje, tačiau tuomet iš jame dalyvavusių 26 Tarybos narių balsai pasiskirstė po lygiai: 13 buvo „už“ atstatydinimą ir tiek pat „prieš“. Praėjusį ketvirtadienį įvykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje jau dalyvavo visi išrinktieji. Iš jų už atstatydinimą balsavo 13, prieš — 14. Taigi S.Urbonas lieka eiti pareigas. Tarybos narė liberalė Jolanta Rupeikienė pašmaikštavo esą direktorius išliko iki kito posėdžio. Neaišku, ar tai reiškia įnirtingą norą žūtbūt atstatydinti S.Urboną, ar tai nelabai vykęs pokštas. Pagal įstatymą, S.Urboną galima bandyti atstatydinti kiekviename posėdyje.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 42 (10054)

2 Komentarai

  1. Tai turėtų meras atsistatydinti. Juk žadėjo, kad nedirbs su Urbonu. Kadangi Urbonas liekas, meras turėtų eiti lauk.

  2. 1.jeigu mero pozicija nesutampa su koalicijos pozicija, tai jis logiškai turėtų pereiti į opoziciją. juk ir Naujokienė sakė, kad pirmiausia koalicijos viduje reikia konsultuotis. su kuo konsultuotis, jei visa pozicija taves nepalaiko? 2 jei mero pozicija sutampa su opozicijos, tai jis turi aiškiai pereiti į opoziciją, galbūt į kurią nors opozicinę partiją ir galbūt formuoti naują valdančią koaliciją, su kuria galima būtų dirbti. 3. jei opozicija palaiko administracijos direktorių, o tokių kalbančiųjų buvo , pvz Butkevičius, tai visa opozicija ar atskiri jos naria ar atskiros partijos turi aiškiai pereiti į valdančiąją koaliciją ir prisiimti visus nuopelnus ar atsakyti už neveiklumą, kaip priklauso.4 dabar juokinga, kad meras, priklausantis valdančiajai koalicijai sako kad jų koalicijos statytinis blogai dirba, o opozicija sako ir balsuoja, kad gerai. arba daugelis viena sako, kitaip balsuoja slaptai, tai reiškia yra veidmainiai ir meras tokiai veidmainių tarybai-komandai vadovauja. veidmainių vadas.5. jei nesinori vadovauti tokiai tarybai ir nieko pakeisti neišeina, lieka atsistatydinti

Komentarai nepriimami.