Jaunam verslui — kredito unijos „Germanto lobis“ patirtis ir paslaugos

Kredito unijos „Germanto lobis“ valdybos pirmininkas Vytautas Barsteiga ir KU „Germanto lobis“ administracijos vadovo pavaduotoja Inga Navikienė džiaugiasi, kad jauno verslo atstovai, kaip sporto klubo „Vitaminas“ savininkas Tomas Jogminas, naudojasi visomis unijos teikiamomis bankinėmis paslaugomis ir drąsiai svarsto apie verslo plėtrą.

Tikėti tuo, ką darai, mylėti savo darbą ir atkakliai siekti savo tikslo — tokiu verslo sėkmės receptu dalijasi jaunas verslininkas, telšiškis, sporto klubo „Vitaminas“ įkūrėjas ir savininkas Tomas Jogminas, savo finansų įstaiga pasirinkęs kredito uniją „Germanto lobis“.

Lina Dijokienė

Verslą inspiravo pomėgis
„Sportas visada buvo svarbus mano gyvenime. Esu iš tų žmonių, kuriems norisi būti aktyviems, ką nors nuolat veikti. Telšiuose, ką tik susitiktum, visų nusiskundimas vienodas — nėra kas veikti…“ Kilo mintis paskatinti žmones užsiimti aktyvia sportine veikla bei savo pomėgį paversti verslu. Iš šios idėjos gimė sporto klubas „Vitaminas“, — veiklos pradžią prisiminė T.Jogminas.
Ji nebuvusi paprasta. Teko, kaip ir daugumai pradėjusiųjų, žengti pirmuosius žingsnius šiuo nelengvu keliu, susidurti su sunkumais: trūko finansų, be to, Telšiuose ne taip paprasta buvo surasti tinkamas patalpas. Tačiau, kaip tikina jaunasis verslininkas, svarbu nenuleisti rankų ir turėti aiškią idėją.

Geriausias patarėjas — tėvas
T.Jogminas, pradėdamas verslą, ieškojo įvairių galimybių — pavyzdžiui, pasinaudojo Darbo biržos teikiama finansine parama, steigiant darbo vietas. Žinoma, jog naujo verslo kasdienei veiklai vykdyti reikėjo pasirinkti ir finansines paslaugas teikiančią įstaigą. Čia įsiklausė į tėvo, patyrusio verslininko, jau daugelį metų besinaudojančio unijos paslaugomis, patarimą — kreiptis į kredito uniją „Germanto lobis“.
„Tėvas patarė, aš atėjau, pabendravome, iškart patiko. Ir dabar mane ten visada pasitinka su šypsena. Džiaugiuosi šiuo savo pasirinkimu ir toliau planuoju likti kartu su KU „Germanto lobis“,— apie tai, kodėl savo banku jaunasis verslininkas pasirinko kredito uniją „Germanto lobis“, pasakojo T.Jogminas.

Susikūrė bendruomenė
Kas lėmė, jog prieš dvejus metus pradėtas verslas ne tik sėkmingai gyvuoja, bet ir skatina žengti į priekį ir vystyti ateities planus? Atrodo, jog bendruomeniškumas — tai, kas vienija kredito unijos narius — tapo ir jaunojo verslininko sėkmės paslaptimi. Būtent bendruomeniškumu sporto klubas „Vitaminas“ išsiskiria iš kitų panašias paslaugas teikiančių klubų.
„Mūsų klubas — tai ne tik sporto salės paslaugos. Jei žmogus nori ne tik svarmenį pakelti, bet ir pabendrauti, susirasti bendraminčių, įsitraukti į aktyvią veiklą, turi keltis nuo sofos, palikęs televizorių, ir ateiti į klubą. Dabar mūsų klubo bendruomenė didelė. Kone kiekvieną savaitgalį organizuojama kokia nors aktyvi veikla — pasiplaukiojimas baidarėmis, šuoliai parašiutu ir pan. Net nebereikia raginti ar reklamuoti, žmonės patys domisi ir buriasi bendrai veiklai“,— pasakoja verslininkas, teigdamas, jog „Vitamine“ sportuojantieji ne tik susipažįsta, suranda gerų draugų, bet netgi ir gyvenimo meilę.
Iš pradžių manęs, jog turi labai didelę — 700 kv. m. ploto sporto salę, dabar T.Jogminas juokauja — patalpa pasidarė per maža: tiek daug esama planų plėstis ir siūlyti telšiškiams naujos aktyvios veiklos.

Planams vystyti — unijos paslaugos
Jauno ir energingo telšiškio mintyse — daug naujų sumanymų. „Ateities planai dideli. Stengsimės, kad Telšiuose būtų dar daugiau aktyvių žmonių, jiems reikalingų aktyvių užsiėmimų. Planų tikrai yra daug, gal net per didelių. Dėl jų, manau, dar ne kartą teks kreiptis į KU „Germanto lobis“, — entuziastingai kalbėjo sporto klubo savininkas.
Tokie verslininko užmojai nepraslysta pro akis KU „Germanto lobis“ vadovams. „Jei sekasi mūsų partneriams, sekasi ir mums“,— sėkmės paslaptimi dalijasi KU „Germanto lobis“ valdybos pirmininkas Vytautas Barsteiga, pasidžiaugęs, jog taip plečiasi unijos klientų ratas, o geros patirties dėka, paskatinta vyresnės kartos verslininkų, į verslo pasaulį ateina nauja karta.

Kartu su klientų lūkesčiais
„Visiems sakau, kad KU „Germanto lobis“ pagal teikiamas paslaugas yra bankas. Taip, mes esame kooperatinis, bendruomeniškas bankas, veikiantis Telšiuose, Žemaitijoje. Daug metų kryptingai einame šia linkme“,— pristatydamas kredito uniją, sakė KU „Germanto lobis“ valdybos pirmininkas Vytautas Barsteiga.
Jam smagu, jog paskui tėvus verslininkus į kredito uniją ateina jų vaikai, jaunimas. „Nebijau, kai komandoje yra jaunų žmonių. Jie greit išmoko, įgavo patirties. Taigi pas mus su jaunimu bendrauja jaunimas. Manau, kad toks yra geresnis kontaktas, jie vienas kitą geriau ir greičiau supranta“,— novatorišku požiūriu dalijosi V.Barsteiga.
Jam antrino ir KU „Germanto lobis“ administracijos vadovo pavaduotoja Inga Navikienė, priminusi, jog išsaugant bendruomeniškumą kaip vertybę tenka ieškoti naujų jos formų. „Laikmetis toks, kad viskas labai greit keičiasi. Keičiasi ir finansinės paslaugos. Jaunimas labiau finansiškai išprusęs. Ateina su kitais lūkesčiais nei anksčiau. Daug geriau žino situaciją. Norėdami teikti naujas paslaugas, tobulėjame patys. Mes, kaip finansinė įstaiga, turime labai didelį privalumą — labai gerai pažįstame savo klientus ir galime pasiūlyti tai, ko jiems reikia. Stengiamės būti patrauklūs, konkurencingi palyginti su kitomis finansinėmis įstaigomis. Šiandien, kai į rinką įėjome su bankinėmis kortelėmis, su elektronine bankininkyste „i-Unija“, nebeliko jokio skirtumo tarp mūsų unijos ir kitų bankų teikiamų paslaugų. Turime daugiau privalumų — esame lankstesni, labiau prieinami, su mumis lengviau bendrauti“,— KU „Germanto lobis“ pranašumus apibendrino I.Navikienė.
Taigi šiandien KU „Germanto lobis“ kiekvienas klientas pasirenka tai, ko jam reikia: vieni aktyviai naudojasi paslaugomis elektroninėje erdvėje, kiti, mėgstantys gyvą bendravimą, tradiciškai renkasi paslaugas pačioje unijoje — prie „langelio“.
„Džiaugiamės galėdami pasiūlyti savo klientams kokybiškas paslaugas. Mūsų unijos kreditavimo skyrius ypač lankstus, įsiklausantis į klientų poreikius ir greitai priimantis sprendimus. Esame kvalifikuota, lanksti, orientuota į klientų lūkesčius komanda, kurios darbo principas: „Paprasti sprendimai — paprastiems žmonėms“,— akcentavo KU „Germanto lobis“ administracijos vadovo pavaduotoja I.Navikienė.

Reklama: kku.lt