Nauja Antikorupcijos komisija ir žioplumo prieskoniai

Lapkričio mėnesį įvyko paskutinis senosios komisijos posėdis. Ar nauja komisija bus veiklesnė?

Praėjusią savaitę įvykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje patvirtinta nauja Antikorupcijos komisija. Ankstesnės pirmininkas tvarkietis Danielius Rupšys atsisakė šių visuomeninių pareigų ir narystės komisijoje.

Alvydas Ivoncius

Visuomenei atstovauja seniūnaičiai
Savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijai gali priklausyti Tarybos nariai ir visuomenės atstovai. Pastaruosius parinkti nėra paprasta, todėl Taryba nutarė rengti seniūnaičių internetines apklausas. Už kuriuos daugiausia internetu bus balsuojama, tie ir taps komisijos nariais. Žinoma, jei patys sutiks.
Šį rudenį kaip tik vyko seniūnaičių rinkimai ir kai kurie Antikorupcijos komisijos nariai nebetapo seniūnaičiais. Todėl reikėjo atnaujinti šią komisiją.
Komisijai gali priklausyti tik Savivaldybės tarybos frakcijų atstovai. Tarybos nariai, nepriklausantys jokioms frakcijoms, komisijos nariais tapti negali.
Algirdas Bacevičius anksčiau kartu su dviem liberalais buvo sudaręs Mišrią frakciją, bet ji iširo, kai Artūras Domarkas liberalus iškeitė į konservatorius, o galiausiai sustabdė narystę ir šioje partijoje. Kad A.Bacevičius galėtų dalyvauti Antikorupcijos komisijos veikloje, išeitį rado jis pats su „valstiečiais“, kurių Taryboje yra du — Algirdas Tarvainis ir Jadzė Tarvainienė. Taigi šioji trijulė įkūrė naują Mišrią frakciją.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 95 (10107)