Duris atvėrė Kalėdų Senelio ambasada

Sveikinimo žodį tarė Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas. Šalia — renginio vedėja Agnė Jakavičiutė.

Susitikimas su didžiausiu metų laukimu — Kalėdų Seneliu, puikiomis elfėmis, nuotaikingais nykštukais, garbingas „Gero vaiko pažymėjimas“, stebuklingi sielos atsivėrimai — tai jau nuo ketvirtadienio vakaro laukia mažųjų Telšių rajono gyventojų miesto kultūros centre svetingai duris atvėrusioje Kalėdų Senelio ambasadoje.

Lina Dijokienė

Stebuklų laukimas
„Niekur šį vakarą pasakos neišeis, niekur dovanos neišskris, nes viskas dar tik prasideda. Šį vakarą prasideda Kalėdos, Kalėdų Senelis ir dovanos. Prasideda stebuklai. Susirinkome pasitikti atvykstančio Kalėdų Senelio, kuris šiemet vėl įsikurs Telšiuose, savo ambasadoje, kad nudžiugintų kiekvieno mažojo širdį ir atvežtų patį tikriausią „Gerojo vaiko pažymėjimą“.
Taip gausiai į Katedros aikštę susirinkusiems telšiškiams sakė renginio vedėja, puikioji elfė (režisierė Agnė Jakavičiutė).
Visus pasveikino JE Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas. „Koks nuostabus šeimos bendrumo jausmas. Oras vėsus, bet šilta. Širdį užplūsta šiluma, gerumas. Tai norėjo mums padovanoti Dievas per Kalėdų apsilankymą mūsų žemėje. Jis norėjo padovanoti mums meilę. Kai mes visi pasiruošę dovanoti meilę, tada ir prasideda šeimose, mieste, bendruomenėje Kalėdų šventė. Su artėjančiom Kalėdomis!“,— sveikino Ganytojas, priminęs susirinkusiesiems, jog ateinantys 2019-ieji — Žemaitijos metai.

Šventinės padėkos
Telšiškius su artėjančiomis šventėmis pasveikino Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas ir miesto seniūnas Kazys Lečkauskas, padėkojo tiems, kas įsijungė į kalėdinių eglučių puošybos akciją bei gyventojams, šiemet miestui dovanojusiems žaliaskares.
Žemaitijos sostinėje šiemet žibės trys žaliosios puošmenos: pagrindinė miesto eglė Turgaus aikštėje, gražuolė žaliaskarė Katedros aikštėje, ir — jau tradiciškai švenčių išvakarėse — kalėdinė eglė bus įžiebta prie vadinamosios Mažosios bažnytėlės. Šventinėje kalėdinių eglučių, kurias šiemet puošė miesto švietimo įstaigos, įvairios įstaigos ir organizacijos, alėjos įžiebimo ceremonijoje miesto puošybos entuziastė, floristė Birutė Lekavičiūtė, prisiminusi prieš daugiau kaip dešimt metų gimusią idėją — puošti kalėdinių eglučių alėją, dabar išaugusią į gražią bendruomenes vienijančią veiklą, sakė, jog viskas prasideda nuo mažų dalykų. Ji prisiminė Žemaitijos sostinėje gyvavusią iniciatyvą — kuo išradingiau ir kūrybingiau puošti vitrinas, atkreipė dėmesį į kultūros centro lange įrengtą stilizuotą mažų vitrinų eilę bei pasidalijo viltimi, jog ateity telšiškiai vėl entuziastingai įsijungs į miesto gražinimą.

Informacija
Gruodžio 13 dieną iškilmingai duris atvėrusi Kalėdų Senelio ambasada kasdien veiks iki gruodžio 23 dienos. Kalėdų Senelio ambasados, Žemaitijos sostinėje šiemet duris atveriančioje jau antri metai iš eilės, darbuotojai iš praėjusių metų patirties atviravo — čia, ambasadoje, Kalėdų Senelio akivaizdoje kartais įvyksta tikri stebuklai: atsiveria sielos, mažieji dalijasi ir džiaugsmu, ir — retsykiais — nuoskaudomis, o suaugusieji kartais gauna supratimo ir sielos nušvitimo pamoką…
Kalėdų Senelis vaikų lauks darbo dienomis — nuo 16 iki 20 valandos, o savaitgaliais — nuo 15 iki 20 valandos. Kalėdų Senelio ambasada įsikūrusi Telšių kultūros centro fojė (Respublikos g. 18, įėjimas iš Katedros aikštės). Mokestis į Kalėdų Senelio fondą — 4 eurai.