Kol kas liko abu patarėjai: nepasirašytas Tarybos sprendimas

Praėjusiame Savivaldybės tarybos posėdyje priimtas sprendimas iš dviejų mero patarėjų palikti du. Tokios iniciatyvos ėmėsi susiformavusi dauguma, kurią sudaro darbiečiai, „valstiečiai“ ir frakcija „Už Telšius“. Pastaroji sulipdyta iš dviejų tvarkiečių, vienos liberalės ir dviejų visuomeninio rinkimų komiteto „Mūsų Telšiai“ atstovų.

Alvydas Ivoncius

Įvardinti patarėjais padėjėjai
Iniciatyva sumažinti mero patarėjų skaičių kilo tik šią kadenciją, antrajame Savivaldybės tarybos posėdyje. Ir ši iniciatyva labai panaši į kerštą merui Kęstučiui Gusarovui. Mat, pirmajame posėdyje jis nepakluso daugumos užsispyrimui tuoj pat skirti Savivaldybės administracijos direktorių bei vicemerą, kadangi nebuvo gautos Specialiųjų tyrimų tarnybos ir Valstybės saugumo departamento pažymos. Meras pareiškė, kad įstatymų nelaužys, nors dauguma labai norėjo saviškius paskirsti nedelsiant.
O antrajame posėdyje jau atsirado iniciatyva sumažinti mero patarėjų skaičių nuo dviejų iki vieno. Liberalė Jolanta Rupeikienė aptiko ir priežastį: neva rajone sumažėjo gyventojų skaičius. Tačiau šis skaičius sumažėjo ne meru tapus K.Gusarovui, o „prie Kuizino“. Almantas Lukavičius pareiškė, jog reikia taupyti pinigus, tarsi to nereikėjo daryti, kai meru dirbo P.Kuizinas. Tačiau anuomet tvarkiečiai, „valstiečiai“, J.Rupeikienė ir darbiečiai tokios iniciatyvos nekėlė.
Čia turbūt keisčiausia darbiečių pozicija. Kai meru dirbo darbietis P.Kuizinas, tai jam reikėjo dviejų patarėjų ir nereikėjo taupyti biudžeto pinigų?
Mero patarėjai yra politinio pasitikėjimo darbuotojai. Juos meras priima ir atleidžia, tačiau jų skaičių nustato Taryba. Du patarėjus turėjo ir P.Kuizinas, ir V.Kleiva, o anksčiau būdavo įvairiai. Kažkada meras turėjo, berods, penkis patarėjus. Štai prieš daugiau nei penkiolika metų tie penki patarėjai atrodė keistai. Mat, patarėjų vietos buvo išdalintos pagal koalicijos frakcijas. Kad visi galėtų įdarbinti saviškius.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 39 (10151)