Telšių stalo tenisininkai — Lietuvos mokyklų čempionai

Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos stalo tenisininkai tapo čempionais Lietuvos mokyklų žaidynių varžybose.

Telšiškiai kartu su šimtais moksleivių iš įvairių Lietuvos miestų įsitraukė į rekordinę Olimpinės dienos sporto šventę Klaipėdoje. Moksleiviai ne tik konkuravo, bet ir bendravo, žaidė pagal edukacinio projekto „Svajonių komandos“ dalyvių paruoštas veiklas, turėjo galimybę išbandyti Olimpinės dienos sporto rungtis. Sveikindama Olimpinės dienos dalyvius, prezidentė Dalia Grybauskaitė atskirus linkėjimus siuntė ir moksleiviams. „Sveikinu Lietuvos mokyklų žaidynių finalininkus! Jūs — mūsų olimpinė viltis,— rašė šalies vadovė. — Sportas ir fizinis aktyvumas mus visada sutelkia, įkvepia ir uždega džiaugsmą akyse“.
Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius, taip pat sveikindamas jaunuosius sportininkus, pažymėjo, kad jie sukūrė puikų pavyzdį, kokia turi būti aktyvi augančioji visuomenės karta.
„Vaikai, dalyvaudami sporto varžybose, tobulėja kaip stiprios ir valingos asmenybės, kurios geba telktis bendram darbui, siekti aukščiausių rezultatų. Komandinės dvasios apsuptyje jie stiprina pasitikėjimą savimi, vienija ir padrąsina kitus. O tai yra tikrųjų ateities lyderių bruožas“,— sakė ministras A.Monkevičius.
Mokyklų žaidynėse populiariausių sporto šakų atstovai iki finalų turėjo nueiti ilgą kelią — įveikti kelis etapus savo miestuose, regionuose. Į Klaipėdą varžytis lemiamose kovose susirinko geriausieji. Po dvi dienas trukusių rungtynių Vakarų Lietuvos stalo teniso akademijoje paaiškėjo nugalėtojai.
Vaikinų gretose niekas neprilygo Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazistams — jie laimėjo visas penkias dvikovas. Pernai telšiškiai liko visai šalia prizininkų pakylos — ketvirti.
Apdovanojimus telšiškiams didžiojoje Olimpinės dienos scenoje įteikė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.
Lietuvos mokyklų žaidynės — masiškiausias sporto renginys Lietuvoje. Žaidynes organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija, LTOK, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, savivaldybės ir mokyklos.
Šį sezoną žaidynėms užsiregistravo 700 mokyklų, jos rungtyniavo 24 sporto šakose. Varžybos startavo 2018-ųjų spalį ir finišuos birželio viduryje.