Meras susitiko su Varnių klebonu

Meras Kęstutis Gusarovas tęsia savo vizitus po seniūnijas — trečiadienį lankėsi Varniuose. Vizito metu susitikta su Varnių klebonu Domu Gatautu bei aplankytas Varnių parapijos vaikų dienos centras „Valančiaus pastogėje“.

Merui rūpi kasdienės ne tik suaugusiųjų, bet ir vaikų problemos bei lūkesčiai, kurias puikiai žino kasdien su mažaisiais piliečiais bendraujančios dienos centro darbuotojos bei pats Varnių klebonas Domas Gatautas.
Susitikimo metu taip pat aptarti Varniuose vykdomi darbai — Savivaldybė tvarko viešąsias Varnių erdves. Projektas rengiamas trimis etapais: tvarkoma Varnių Medininkų aikštė ir jos prieigos, taip pat — Varnelės upės pietinė ir šiaurinė pakrantės. Telšių rajono savivaldybė planuodama darbus Varniuose, viešąsias miesto erdves siekė pritaikyti įvairaus amžiaus ir poreikių gyventojams, aktyviam ir pasyviam laisvalaikiui.
Klebonas Domas Gatautas perdavė merui Kęstučiui Gusarovui vietos gyventojų problemas, lūkesčius, prašymus, kuriuos, atsižvelgiant į finansines galimybes, meras pasirengęs išspręsti. Šie metai paskelbti Žemaitijos metais, šiemet minimos pirmą kartą Žemaitijos vardo paminėjimo rašytiniuose šaltiniuose 800-osios metinės. Siekdamas įprasminti šias sukaktis, rajono vadovas klebonui įteikė Žemaitijos vėliavą — kad plevėsuotų savo darbais ir žmonėmis garsiame Varnių krašte. (Telšių rajono savivaldybės inf.)