Išrinktieji ir viršininkai savęs skriausti nenori

Savivaldybės taryboje kunkuliavo diskusijos, kai buvo nustatomas atlyginimo dydis Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju paskirtam Almantui Lukavičiui ir kai išrinktieji kibo svarstyti, kiek jų „kanceliarinėms išlaidoms“ priklausytų pinigėlių.

Alvydas Ivoncius

Saviškiams pinigų neskundžia
Parengtame sprendimo projekte pasiūlyta A.Lukavičiui nustatyti pareiginės algos koeficientą 15 (baziniais dydžiais). Vienas bazinis dydis reiškia 173 eurus. Tad A.Lukavičiaus mėnesio alga — 2595 eurai, plius dar 37 eurai, kuriuos reikės iš biudžeto sumokėti „Sodrai“. Į rankas Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas gaus 1570 eurų.
Tarybos posėdyje Martinas Leščiauskas A.Lukavičiui priminė, kad šis siūlė sumažinti mero patarėjų skaičių, nes neva reikia taupyti pinigus. M.Leščiauskas pasiūlė A.Lukavičiui skirti mažiausią koeficientą. Matyt, suirzęs, kad kėsinamasi į asmeninę gerovę, A.Lukavičius kontratakavo: pasiūlė M.Leščiauskui pasiimti kalkuliatorių ir paskaičiuoti, kiek pavaduotojui darbo padaugėjo. Mat anksčiau buvo du Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojai.
Įdomi A.Lukavičiaus argumentacija dėl neva padidėjusių darbo krūvių. Žmogus per dieną, priklausomai nuo jo sugebėjimų ir fizinių jėgų, gali padaryti ribotos apimties darbą. Juk neperneš per dieną trigubai daugiau plytų nei jam tai intensyviai dirbant įmanoma. Vadinasi, anksčiau, kai dirbo du Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojai, abu jie pusiau tinginiavo. A.Lukavičius, kaip ir kiti Tarybos nariai, dėl to nekvaršino sau galvų. O dabar neva A.Lukavičius turės dirbti už du. Nebent už du anksčiau pusiau tinginiavusius pavaduotojus.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 51 (10163)