Rajono finansinės perspektyvos merui Kęstučiui Gusarovui nerimo nekelia

Nors Savivaldybės finansinė situacija iš tiesų kelia nerimą, meras, Savivaldybės administracijos vadovai ir dauguma Tarybos narių, panašu, nelinkę skambinti pavojaus varpais ir skubėti priimti sprendimus, kurie leistų sutaupyti pinigų ne tik skoloms grąžinti, bet ir naujiems investiciniams projektams finansuoti.

Dar birželio 19 dieną Savivaldybės tarybos narys Algirdas Bacevičius kreipėsi į merą dėl Savivaldybės tarybos Kolegijos posėdžio surengimo. Meras, tarsi koks tipiškas biurokratas, net Tarybos nariui atsakė tik paskutinę teisės aktais leistiną pateikti atsakymą dieną. Tarybos narys ragino sušaukti Kolegijos posėdį dėl Savivaldybės finansinės situacijos.

Alvydas Ivoncius

Ragino surengti Kolegijos posėdį
A.Bacevičius rašte merui dėstė:
„Telšių rajono savivaldybės biudžetas jau daug metų yra deficitinis. Trūksta lėšų elementariausiems Savivaldybės poreikiams tenkinti: darbuotojų atlyginimams, prisidėjimams prie ES finansuojamų projektų. Nors finansinė situacija Telšių rajono savivaldybėje yra įtempta, kai kuriose srityse lėšos nėra taupomos, akivaizdžiai išlaidaujama.
Savivaldybės administracijos ir įmonių darbuotojų atlyginimai yra suplanuoti tik 10,5-11 mėnesių, bet administracijos direktoriui ir kitiems asmenims atlyginimai mokami pagal aukščiausią koeficientą. Taip pat darbuotojų skatinimui, prisidengiant darbo vertinimu, neaiškiu principu per metus išleidžiama didžiulė pinigų suma. Dalis Europos Sąjungos finansuojamų projektų, prie kurių turime prisidėti Savivaldybės biudžeto lėšomis, yra abejotino reikalingumo, reikėtų kai kurių projektų atsisakyti, kad Savivaldybės biudžeto lėšas galėtų nukreipti į būtinų projektų finansavimą.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 56 (10168)