Nuotaikinga įmonės 95-mečio šventė

„Žemaitijos pienas“ turi gražią tradiciją — kas dvejus ar trejus metus rengti pienininkų šventes. O šiemet „Pienininkų šventė“ — neeilinė, nes buvo skirta įmonės gyvavimo 95-mečiui. Ji surengta Telšiuose, Žemaitijos kaimo ekspozicijoje.

Algirdas Dačkevičius

Liepos 20-osios rytą visi skubėjo į pamėgtą jaukų kampelį Žemaitijos sostinėje, kur stūkso etnografinės sodybos ir vėjo malūnas. Šventės dalyviai sugužėjo iš daugelio Lietuvos vietų, nes į renginį buvo kviečiami ne tik pagrindinės „Žemaitijos pieno“ bendrovės, bet ir jos dukterinių įmonių darbuotojai su šeimų nariais. Kas pageidavo, į renginį galėjo ir specialiai samdytu autobusu atkakti. Atvyko apie 1000 šventiškai nusiteikusių žmonių.
Šventės dalyvius pasitiko du kojūkininkai, kurie nuotaikingai sveikinosi, plazdėjo įmonės vėliavos, skambėjo DŽIUGO, MAGIJOS, TICHĖS, PIK-NIK, DOBILO prekinių ženklų himnai. Įspūdingą šventišką nuotaiką kūrė skambantys afrikietiški būgnai.
12 valandą į šventės dalyvius kreipėsi jos vedėjas Mindaugas Stasiulis, pasveikindamas visus ir paskelbdamas, jog 95-ieji įmonės gyvavimo metai išskirtiniai — proveržio metai. Renginio vedėjas pristatė bendrovės ir jos dukterinių įmonių atstovus, kurie, mosikuodami vėliavomis, iškilmingai atėjo prie scenos ir ten jas įtvirtintas paliko plazdėti.
Sveikinimo žodį šventės dalyviams tarė įmonės vadovas Algirdas Pažemeckas, pasidžiaugdamas puikiais darbuotojais, kurie kuria įmonės istoriją ir visokeriopai garsina jos gerą vardą. Jis pakvietė visus nuotaikingai leisti laiką šventėje. Įmonės generalinis direktorius Robertas Pažemeckas, sveikindamas šventės dalyvius, linkėjo jiems kuo didžiausios sėkmės kasdieniuose darbuose ir gyvenime. L.e.p. personalo skyriaus vadovė Rita Kiguolienė, akcentavusi viso kolektyvo indėlį į laimėjimų aruodą, pasidžiaugė įmonės vadovais, kurių lyderystė skatina įgyvendinti novatoriškas idėjas, o jų įkvėpiantis pavyzdys mobilizuoja rūpintis įmonės rytdiena jau šiandien. R.Kiguolienė, pagerbdama įmonės vadovus Algirdą Pažemecką ir Robertą Pažemecką, įteikė jiems nuo viso kolektyvo specialias dovanas. Dukterinių įmonių atstovai irgi tarė sveikinimo žodžius ir kolektyvinėmis dovanomis taip pat apdovanojo „Žemaitijos pieno“ vadovus.
Labai simboliška, kad legendinį šventinį deglą buvo patikėta įnešti trims darbo veteranėms — Irenai Baltrušaitienei, Vandai Mikalauskienei ir Vijoletai Norvilienei. Šį deglą jos perdavė įmonės generaliniam direktoriui Robertui Pažemeckui, kuris ir įžiebė šių metų renginio ugnį.
Kad šventė būtų gyvesnė ir joje karaliautų kūrybinė dvasia, įmonių atstovai susibūrė į 8 komandas. Pirmiausia pagal šiųmetę — proveržio temą — reikėjo pademonstruoti namų darbus. Tam pasitelkti populiarūs animaciniai filmukai, o pasirodymus stebėjo slapta komisija. Apdovanotos trys prizinės vietos diplomais ir puokštėmis, sukurtomis iš „Žemaitijos pieno“ produkcijos. Daug vikrumo ir išmonės pareikalavo komandinės rungtys „Neišlaistyk“, „Kubas“, „Suriškime batraiščius“, „Mega smiginis“, „Visi maiše“, „Mega estafetė“, „Virvės tempimas“. Už komandines rungtis buvo teikiami diplomai ir produkcijos dovanos. Skirtos tokios nominacijos: „Labiausiai nustebinusi komanda“, „Išradingiausia komanda“, „Vienas už visus ir visi už vieną komanda“, „Azartiškiausia komanda“, „Tik per plauką nuo prizininkų pakylos atsilikusi komanda“, taip pat išaiškinta trečia, antra ir pirmoji vietos. Lyderiams pereinamąją taurę įteikė praėjusios pienininkų šventės nugalėtojų komandos kapitonas. Surengtos ir individualios rungtys. Iš komandos po vyrą ir moterį buvo pakviesti išbandyti ištvermę, laikant sūrio DŽIUGAS galvas: vyrai — dvi — ištiestomis rankomis į šonus, moterys — vieną — ištiestomis rankomis į priekį. Laimėjo ilgiausiai išlaikiusieji. Daug juoko sukėlė kita rungtis — „Skaniausių ledų valgymas“. Užduotis buvo atliekama porose užrištomis akimis. Reikėjo kuo greičiau sumaitinti ledų porciją savo porininkui. Na, ir kaip be tradicinės rungties „Pasiplėšom“, kur po vieną komandos atstovą buvo pakviesti parodyti savo pirštų miklumą.
Šventėje netrūko visokiausių pramogų. Veikė vaikų kampelis, kur buvo galima mažiesiems padūkti batutuose. Šaržų palapinėse visi norintys galėjo paprašyti nupiešti draugiškus šaržus. Puikus suvenyras tiems, kurie panoro nusikalti „Žemaitijos pieno“ 95-mečio monetą, o kai ką labiausiai patraukė afrikietiškų būgnelių mušimo pamokos. Vaikai galėjo iki valiai vaišintis gardžiais vafliais su ledais.
Šventėje netrūko apdovanojimų, o išskirtinai apdovanoti komandų kapitonai: Tomas Šedvytis („Pieno banga“), Vaidas Jamontas („Kieti iki galo“), Aldas Kaminskas („Gazuotas pienas“), Aistė Tvardauskienė („Turbo paršeliai“), Airida Rupkuvienė („Nearti dirvonai“), Živilė Palubinskienė („Marketukai“), Karolis Daugintis („Torpedos“), Jelena Jurkuvienė („Nik-Pik“).
Vėliau vyko koncertas, kur pasirodė dainininkai Martynas Kavaliauskas ir Baiba su gyvo garso grupe. Vakarą įstabiomis spalvomis nušvietė šokantis pagal muzikinį kūrinį specialiai į šventę jos organizatorių atvežtas fontanas.