Bliūkšta kaltinimai Verslo inkubatoriaus direktorei

Virš Verslo inkubatoriaus sklaidosi įtarimų debesys.

Aplaidus pareigų vykdymas, skirtingų sąlygų klientams sudarymas, vengimas paaiškinti, nuostolių pridarymas — tokių ir panašių galimų VšĮ Telšių apskrities verslo inkubatoriaus direktorės Jolantos Norvaišienės nuodėmių sąrašą sudarę Telšių rajono savivaldybės Antikorupcijos komisijos nariai gali būti priversti nuo šių ir kitų kaltinimų susilaikyti.

Lina Dijokienė

Dalijosi įtarimais
Prieš savaitę laikraštyje „Kalvotoji Žemaitija“ spausdintame straipsnyje pasakojome savo skaitytojams, kaip griežtai apie VšĮ Telšių apskrities verslo inkubatoriaus direktorę Jolantą Norvaišienę kalbėjo Antikorupcijos komisijos nariai. Komisijos pirmininkas Algirdas Bacevičius, kuris, beje, yra pats skundo dėl Verslo inkubatoriaus veiklos autorius. Jis tiek pačiame skunde, tiek aname posėdyje įtarinėjo direktorę J.Norvaišienę aplaidžiai vykdžius savo darbą, t.y., galimai neatlygintinai suteikus įmonei „Telauta“ patalpas, neišieškojus iš jos nuomos mokesčio — 3861,84 euro, pridarius vadovaujamai įstaigai, kurios turto savininkė yra Telšių r. savivaldybė, taip pat kasmet skirianti lėšų ir pačios įstaigos išlaikymui, materialinių nuostolių. Dar pirmininkas abejojo, ar tikrai inkubatoriaus vadovė turėjo rimtą pateisinamą priežastį neatvykti į komisijos posėdį. Jis teigė, jog J.Norvaišienė esą esanti išvykusi į konferenciją. Išgirdę tokią pirmininko informaciją, savo pasipiktinimo dėl galimai aplaidžios inkubatoriaus vadovo veiklos neslėpė ir Antikorupcijos komisijos narės Jolanta Rupeikienė bei Vilma Rumšienė.

Pareikalavo tyrimo
Tame pat minėtame skunde A.Bacevičius detaliai išvardino, kaip ligtoliniai rajono vadovai vengė tirti šią istoriją ir prašė dabartinio Telšių rajono savivaldybės mero Kęstučio Gusarovo padėtį ištaisyti, t.y., sudaryti darbo grupę, kuri atliktų tyrimą dėl galimo įgaliojimų viršijimo, tarnybinio aplaidumo ir lėšų švaistymo; pareikalauti verslo inkubatoriaus ir UAB „Telauta“ patalpų nuomos sutarties kopijos; įtarus, kad dėl direktorės aplaidumo ar tyčinio neveikimo padaryta nuostolių, kreiptis į teisėsaugos pareigūnus dėl kaltės nustatymo ir nuostolių išieškojimo; įpareigoti Telšių r. savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybą atlikti VšĮ Telšių apskrities verslo inkubatoriaus finansinį ir veiklos auditą.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 61 (10173)

 

 

2 Komentarai

Komentarai nepriimami.