Policijos reidas ir „naminukė“ apkartino šventę

Spalio 5 dieną Telšiuose šurmuliavo šventė. Tačiau daliai jos dalyvių nuotaiką sugadino netikėtas policininkų reidas. Mat, sekliai stebėjo, ar kas kartais negurkšnoja „naminukės“. Matyt, turėjo informacijos, kad seniūnijų kiemeliuose tokiu gėrimu mėgstama pasivaišinti ar kitus pavaišinti.

Policininkai pastebėjo tai, ko tikėjosi. Paskaitykite, kas rašoma Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime: „Spalio 5 d., apie 11.10 val., Telšiuose, Turgaus a., viešo renginio metu, Nevarėnų paviljone iš vyro (gim. 1958 m.) paimta 3 vieno litro talpos pilni buteliai, 1 vieno litro talpos butelis dalinai pripildytas ir 1 dviejų litrų talpos butelis dalinai pripildytas skaidraus skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą. Jam ir vyrui (gim. 1958 m.), atsakingam už naminės degtinės įgyjimą, surašyti protokolai pagal LR ANK 137 str. 3 d. Abu vyrai Nevarėnų kultūros centro darbuotojai. Taip pat renginio metu Viešvėnų paviljone moteris (gim. 1972 m., socialinė darbuotoja) turėjo 0,2 l talpos lemputės formos butelį, pripildytą skaidraus skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą“.
Kaip matote, skystymėlio, panašaus į naminę degtinę, aptikta nemažai. Tačiau policijos pranešime nerašoma, kad namine degtine buvo prekiaujama: ji, matyt, atsivežta vien šventės reikmėms.
Gaminti, laikyti ir gerti naminę degtinę draudžiama.
Vis dėlto, regis, bent nemažą dalį šventės dalyvių papiktino ne tai, kad Savivaldybės darbuotojai turėjo naminės degtinės, o policininkų elgesys. Vieni aiškino, geriau būtų ėję vagių gaudyti, nes neįžvelgia nieko blogo, jei pasivaišinama, bet neprekiaujama naminės gamybos alkoholiu.
Kitus papiktino neva demonstratyvus policininkų elgesys, kai jie, stebint šventės dalyviams, darė kratas, rausėsi po asmeninius seniūnijų stovyklų narių daiktus. Net ir kalbinti valdininkai, nenorėję, kad būtų minimos jų pavardės, smerkė policininkų elgesį. Esą viską buvo galima padaryti santūriau, subtiliau, nesukeliant sumaišties šventėje, nesielgiant taip demonstratyviai. „Atrodė, tarsi baisiausius nusikaltėlius sulaiko“, — dalijosi įspūdžiais šventės dalyvis.
Vieni vis dėlto sutiko, kad bėdos nebūtų buvę, jei šventės organizatoriai būtų apsiėję be tos naminės degtinės, bet policininkų elgesiui vis viena nepritarė.
Po policininkų reido dalis šventės seniūnijų stovyklų pradėjo skirstytis. Kai kurių seniūnijų stovyklų organizatoriai įsiskaudinę sakė, kad kitais metais nesutiks rengtis šventei ir joje dalyvauti.
Dalis „Kalvotosios Žemaitijos“ pakalbintų žmonių neteisino akto, kad šventėje turėta naminės degtinės. Esą ne tik jos, bet ir „krautuvinės“ tokiose šventėse nereikia nei patiems vartoti, nei kitus vaišinti. Kai kam apmaudą ir pasipiktinimą kėlė, kad su „naminuke“ įkliuvo ne kas kitas, o Savivaldybės įstaigų darbuotojai. („KŽ“ inf.)

2 Komentarai

  1. Cirkai tokie surmuliavimai. Visad galvojau, kad kažkokios baisios nesąmones ten vyksta. Aplenkiu aplinkeliu tokias „šventes”. Pasirodo akurat ten bezobrazija kazkokia

  2. O gal jie naminę nusipirko šalyje, kur tai legalu ir įsivežę į Lietuvą, persipylė į mėgstamą grafiną? A?

Komentarai nepriimami.