Savivaldybės „biznis“: išleidusi keliasdešimt, gaus kelis tūkstančius

Savivaldybė nusprendė parduoti Džiuginėnų dvaro ledainę.

Telšių rajono savivaldybės administracija varžytinėse parduoda Džiuginėnų dvaro ledainę. Kad parduoda, nieko ypatingo: kam Savivaldybei šis senovinis pastatėlis reikalingas, jei dvaro ponų name beveik visos patalpos privačios?

Alvydas Ivoncius

Nori parduoti varžytinėse
Džiuginėnų dvare dauguma ūkinių pastatų sunyko, sugriuvo. Ponų name butai privatizuoti, prieš kurį laiką gyventojų ir Savivaldybės lėšomis buvo suremontuotas stogas, kaminai.
Savivaldybė turėjo plotą tik mansardoje ir neblogai išlikusią ledainę. Tokie pastatai laikyti maistui buvo visuose dvaruose. Savivaldybė neturi kaip pritaikyti šio pastatėlio, o išlaikymas ir remontas kainuoja.
Intriguoja ne pastatėlio privatizavimas, o visai kas kita: ledainės remontas kainavo dešimtis tūkstančių eurų, o dabar, panašu, tikimasi gauti kelis tūkstančius, jei kas nors tą pastatėlį pirks. Savivaldybės administracijos varžytinių skelbime rašoma, kad ledainės plotas beveik 68 kvadratiniai metrai, pastatas statytas 1765 metais. Dėl datos, aišku, galima ginčytis, bet ne tai svarbu. Skelbime rašoma, kad ledainė rekonstruota buvo 1996 metais. Reikia manyti, tuomet išleista keliasdešimt tūkstančių litų.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 78 (10190)