Pramonės gatve vėl rieda mašinos

Pramonės gatvė iš paukščio skrydžio.

UAB „Telšių keliai“ darbuotojai, gerokai viršydami savo įsipareigojimus, rekonstravo Telšių miestui ir jo verslui labai svarbią Pramonės gatvę.

Algirdas Dačkevičius

Kaip tarė — taip padarė
Dar liepos mėnesį Savivaldybės tarybos posėdyje, kalbėdamas apie sparčiai rekonstruojamą Pramonės gatvę, UAB „Telšių keliai“ direktorius Valdas Knystautas informavo, kad šios gatvės rekonstrukciją baigs dar šiais metais, nors pagal pasirašytą sutartį galėtų tai padaryti iki 2020-ųjų birželio mėnesio. Tuomet problema buvo kilusi dėl lėšų, kurių turėjo skirti Savivaldybės administracija, stygiaus atliekamiems darbams apmokėti.
Pasak V.Knystauto, nežiūrint į tai, gatvė jau rekonstruota ir ja rieda mašinos. Šiuo metu ruošiami dokumentai objektui priduoti.
„Darbų atlikome 99,9 proc. Beliko pasodinti 22 medelius ir įrengti poilsio suolelius“,— sakė UAB „Telšių keliai“ vadovas. Paklausus ar išspręstas apmokėjimas už atliktus darbus, direktorius atsakė, kad didžioji lėšų dalis už darbus yra išspręsta, o dėl likusiųjų kalbamasi su Savivaldybės administracija. Manoma, kad artimiausiu metu finansiniai klausimai bus sėkmingai baigti.

Gatvės rekonstrukcija ypač patenkinti verslininkai
V.Knystautas pastebėjo, jog, prasidėjus Pramonės gatvės rekonstrukcijai, jos kuo spartesnės pabaigos laukė šioje gatvėje įsikūrusios verslo įmonės. Pats būdamas verslininkas, UAB „Telšių keliai“ direktorius kuo puikiausiai suprato kolegų nerimą, todėl ir stengėsi kuo greičiau organizuoti darbus. Kelininkai, pasinaudodami proga, nori atsiprašyti Pramonės gatvės verslo įmonių, jeigu jos patyrė nepatogumų.
Redakcija pasiteiravo UAB „Telšių gelžbetonis“, įsikūrusio Pramonės gatvėje, direktoriaus Gedimino Šimkaus nuomonės apie rekonstrukcijos darbus.
„Džiaugiuosi puikiai rekonstruota gatve. Paprastai ir aiškiai pasakysiu: skirtumas toks — kaip dienos ir nakties, nes taip pasikeitė gatvė po rekonstrukcijos. Ja važiuodami, manau, būtų patenkinti ir kitų Europos šalių vairuotojai“,— taip apibūdino didžiulius teigiamus pokyčius po rekonstrukcijos G.Šimkus.
Kad gatvė kuo puikiausiai funkcionuotų, reikėtų vairuotojams nepamiršti važiavimo kultūros. Ypač nemalonu, kai pamatai provėžas už gatvės ribų — per žaliuosius plotus. „Būkime kultūringi ir tausokime aplinkos grožį“,— kviečia visus UAB „Telšių keliai“ direktorius Valdas Knystautas.