Šiaulių rajono savivaldybė semiasi gerosios patirties iš Telšių

Telšių rajone lankėsi Šiaulių rajono savivaldybės atstovai: meras Antanas Bezaras, Administracijos direktorius Gipoldas Karklelis bei dešimties seniūnijų seniūnai.

Telšių rajono savivaldybės administracijos seniūnijų seniūnai glaudžiai bendradarbiauja su Šiaulių rajono savivaldybės administracijos seniūnijų seniūnais: dalinasi praktine patirtimi, aptaria galimybes, problemas, iššūkius. Šis susitikimas taip pat organizuotas siekiant tęsti gerosios patirties tarp rajonų sklaidą: Šiaulių rajono savivaldybės atstovai pristatė savo pasiekimus ir problemas, telšiškiai — savo. Į vizito darbotvarkę taip pat buvo įtraukti apsilankymai Telšių miesto ir rajono seniūnijose, pristatant įgyvendintus, vykdomus ir suplanuotus projektus bei diskusiją dėl seniūnų veiklos tobulinimo.
Šiuo metu Telšiuose įgyvendinami didelės vertės projektai — tvarkoma Masčio ežero pakrantė, pastatas, kuriame bus įkurta Menų mokykla, netrukus prasidės Ješiboto rekonstrukcija ir t.t. Greta šių, didelės vertės projektų, yra ir paprastų, žemiškų darbų bei problemų, kurios gyventojui kartais būna netgi reikšmingesnės: duobėti keliai, neasfaltuotos gatvės, netvarkyti šaligatviai ir pan. Seniūnų pareiga — žinoti visas problemas ir palaipsniui jas išspręsti. Todėl Telšių rajono seniūnijos yra atviros pasiūlymams bei prašymams ir norinčios padėti žmogui.
Šiaulių rajono meras Antanas Bezaras teigiamai įvertino Telšių rajone įgyvendintus projektus bei jų naudą visuomenei: 2007-2015 metais Telšių rajone buvo įgyvendinti 78 projektai, finansuojami iš ES struktūrinių fondų lėšų. Projektų vertė — apie 36,2 mln. eurų.
Pagal 2014-2020 metų paramos laikotarpį, šiuo metu Telšių rajono savivaldybė įgyvendina 48 projektus. Dalis jų — kaimiškose seniūnijose:
* Varnių miesto viešųjų erdvių atnaujinimas;
* Tryškių miestelio viešųjų erdvių atnaujinimas;
* Paslaugų ir asmenų aptarnavimo kokybės gerinimas Telšių rajono savivaldybėje;
* Viešvėnų kultūros centro pastato kapitalinis remontas;
* Luokės miestelio viešosios infrastruktūros sutvarkymas, pritaikant bendruomenės poreikiams;
* Kaunatavos kaimo kultūros namų pastato kapitalinis remontas, pritaikant bendruomenės poreikiams;
* Telšių rajono Varnių Motiejaus Valančiaus gimnazijos modernizavimas, siekiant didinti veiklos efektyvumą;
* Dalies Ubiškės mokyklos-darželio pastato patalpų kapitalinis remontas, pritaikant stacionarios stovyklos veiklai;
* Dalies Žarėnų „Minijos“ pagrindinės mokyklos ūkinio pastato rekonstrukcija, įrengiant priešgaisrinės tarnybos patalpas, taip pritaikant bendruomenės poreikiams.
Tiek Telšių, tiek Šiaulių rajone atlikta daug darbų, o seniūnijoms tenka svarbi užduotis — išsaugoti tai, kas sukurta, vykdant tinkamą viešųjų erdvių priežiūrą. Tuo rūpinasi seniūnijų darbuotojų kolektyvai: žolės pjovėjai, gėlininkės, kapinių prižiūrėtojai, valytojai bei kiti darbininkai. Kiekvieno iš jų darbas svarbus ir reikšmingas, vertas pagarbos už pastangas ir rezultatus prižiūrint miestą.
Vizito metu Šiaulių ir Telšių rajono savivaldybių seniūnai nutarė, kad Žemaitijos sostinės vardas vis dažniau skamba kaip vienas gražiausiu ir pažangą darančiu miestu šalyje. Pasinaudojus įvairių fondų parama, Telšių rajone sėkmingai įgyvendinta daugybė projektų, kurių rezultatu grožisi ne tik vietos turistai, bet ir užsieniečiai. (Telšių rajono savivaldybės inf.)