Pasveikinta pirmoji Naujųjų metų naujagimė Telšių rajone

2020-ųjų sausio 1-ąją VšĮ Regioninėje Telšių ligoninėje pasaulį išvydo pirmasis kūdikis — raudonskruostė, guvi ir neapsakomo grožio mergytė. Padedant aukštos kvalifikacijos Akušerijos-ginekologijos komandai, 2 kg 900 g mažoji pagrandukė gimė 17.30 val. Tėvai mažylei suteikė Gerdos vardą.

Justina Lukošienė

Į Akušerijos-ginekologijos skyrių sugužėjo nemažas būrys sveikintojų, kurie, kaip jau tapo tradicija, sveikino pirmąją Naujųjų metų naujagimę ir 27-erių metų mamą Laurą Pušinaitytę. Telšių rajono meras Kęstutis Gusarovas ir Administracijos direktorius Imantas Motiejūnas, nešini dideliu, pliušiniu meškinu ir gėlių puokšte, tarė sveikinimo žodžius bei linkėjo gimdyvei sveikatos, kantrybės ir ramių naktų.
Gimdymas vyko sklandžiai, naujagimė pagal būklės įvertinimo skalę įvertinta gerai. Jaunai moteriai ir jos gyvenimo draugui šis vaikelis yra septintoji atžala gausiame jų vaikų būryje. Anot mamos, šis gimdymas pareikalavo daugiau pastangų nei pastarasis. „Visgi jau septintas vaikelis ir anksčiau buvo atliktas Cezario pjūvis, kai gimdžiau dvynukes“,— atviravo gimdyvė. Gimdymą priėmė gydytojas akušeris-ginekologas Antanas Gudauskas bei akušerės Rima Girdvainienė ir Daiva Bumblauskienė. Mažosios Gerdos mama dėkinga darniai akušerių-ginekologų komandai, kuri suteikė visokeriopą pagalbą gimdymo metu. Daugiavaikė mama ne pirmą kartą gimdo šiame Akušerijos-ginekologijos skyriuje, nes čia jaučiasi beveik kaip namuose — moderniose palatose labai jauku, o draugiškas medicinos darbuotojų kolektyvas visada rūpinasi, kad nieko nepritrūktų.
Pasak ligoninės direktorės Jovitos Seiliuvienės, atnaujintame Akušerijos-ginekologijos skyriuje gimdo ne tik pacientės iš Telšių, bet taip pat iš Mažeikių, Plungės ir kitų tolimesnių miestų, nes gimdyvėms suteikiama ne tik kvalifikuota pagalba, bet užtikrinamas ir visiškas komfortas: gimdymo palatose įrengta moderni aparatūra, palatose yra dušai, tualetai, suteikta galimybė artimiesiems gimdymo metu ir po jo kartu pasilikti su gimdyve.
Kompetentinga ligoninės vadovė pasidžiaugė, kad nuo 2017 metų Akušerijos-ginekologijos skyriui vadovauja jauna, kvalifikuota specialistė Eglė Jarašūnienė, kuri taip pat yra keturių vaikų mama. Gydytoja savo ruožtu kreipėsi į valdžios vyrus, ragindama Telšiuose steigti kuo daugiau darbo vietų, kurios pritrauktų jaunų žmonių, nes potencialių, jaunų gimdyvių rajone mažėja. Nors 2019 metais skyriuje gimė 306 kūdikiai, ligoninės direktorė J.Seiliuvienė viliasi, kad 2020 metais Akušerijos-ginekologijos skyriuje pasaulį išvys dar daugiau naujagimių.
Nuslūgus užplūdusiam sveikintojų dėmesiui, jauna mama pasidalino savo motinystės džiaugsmais. Iš pirmo žvilgsnio negalėtum pamanyti, jog tokia smulkutė, neaukšta mergina jau spėjo tapti daugiavaike mama. Sūpuodama miegančią mažylę savo saugiame, motiniškame glėbyje, prisipažino, kad pačioje pradžioje net nebuvo minties, jog kada nors susilauks tiek vaikų: gimus pirmajam sūnui, gyvenimas kiek vėliau padovanojo dvynukes, o po to viena paskui kitą į šį pasaulį atkeliavo ir kitos atžalos. „Lukas, Gabija, Eimė, Gabrielė, Karina, Kajus ir jauniausioji — Gerda“,— su neslepiamu pasididžiavimu išvardijo septynetuko vardus. Nors mažylės tėvo šalia nebuvo, bet, pasak pašnekovės, jis — tikras geradaris, kuris šiuo metu prižiūri vaikus namuose, gamina valgyti, netgi gimdymo metu visada buvo šalia. „O kaip aš praleisiu? Aš noriu pirmas pamatyti savo vaiką“,— šypsodamasi citavo mylimojo žodžius. Šeimos galva dažnai uždarbiauja užsienyje, tad vaikų auginimas ir visa buitis gula ant jaunos moters pečių, bet, anot gimdyvės, motinystės džiaugsmas nustelbia visus rūpesčius. „Geras jausmas, kai atbėga vaikas tave apsikabinti, o jei šeši ar septyni — tai dar geriau“,— pozityviai konstatavo pirmosios Naujųjų metų naujagimės mama.