Kas iš vietinių veikėjų pretenduoja į „Telšių vandenų“ vadovo pareigas?

Savivaldybės administracijos ar jos valdomų įmonių rengiami konkursai pareigoms užimti dažnai kelia abejonių. Pernai buvo atleistas UAB „Telšių vandenys“ generalinis direktorius Alvydas Jasevičius neva dėl rotacijos: per ilgai dirbo šios įmonės vadovu. O paskelbtas konkursas vadovo pareigoms užimti sukėlė abejonių.

Alvydas Ivoncius

Valdžia vėl pasiuvo „tinkamas sąlygas“
„Kalvotoji Žemaitija“ gavo vieno telšiškio laišką, kuriame aptariamos paskelbto konkurso sąlygos:
„Noriu Jus informuoti apie „Telšių vandenys“ direktoriaus vykdomą atranką, kuri nevisiškai atitinka Lietuvos Respublikos vyriausybės nutarimo „Dėl kandidatų į valstybės įmones ar savivaldybės įmonės valdybą ir kandidatų į valstybės ar savivaldybės valdomos bendrovės visuotinio akcininkų susirinkimo renkamą kolegialų priežiūros ar valdymo organą atrankos aprašo“.
Nutarimo 5 skyriuje aprašomas skelbimo apie atranką ir kandidatų dokumentų priėmimas, o to paties skyriaus 25 ir 26 pastraipa konkrečiai apibūdina, kaip turi būti atrenkamos kompetencijų sritys, specialieji reikalavimai“.
Šiuo metu pretendentų į „Telšių vandenys“ direktoriaus pareigas reikalaujama turėti „aukštąjį universitetinį inžinerijos mokslų studijų krypčių grupės išsilavinimą“, tuo tarpu „Plungės vandenys“ analogiškoms pareigoms užimti reikalavimai yra daug logiškesni ir labiau išdiskutuoti: „Inžinerijos mokslų krypties ir/arba socialinių mokslų studijų krypties (ekonomikos) ir/arba verslo ir viešosios vadybos studijų krypties (finansų ir/ar vadybos magistras) aukštasis universitetinis ar jam prilygintas išsilavinimas“.
Labai gaila, kad Telšių rajono savivaldybė leidžia tokiems įvykiams atsirasti, jie sukelia daug klausimų dėl galimo valdybos veikimo prieš bendrovę ir akcininko (šiuo atveju — Telšių rajono savivaldybę) naudą. O gal tai yra dar vienas būdas į vadovo poziciją pasikviesti „savus“? Laiške minimas teisės aktas neliečia įmonės vadovo parinkimo konkurso būdu. Minimame dokumente kalbama apie įmonių valdybų sudarymą.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 14 (10226)

2 Komentarai

  1. Ne ką mažesnė gėda ir tai,kad buvusysis niekur neišeis,lieka sau susikūręs ale tipo ekologo etatuką.Ir kas tai gali paneigti,nebent iš čiaupų pradės tekėti ekologiškas mineralinis „Jesiukai”

Komentarai nepriimami.