Imantas Motiejūnas atsiskleidė „visu gražumu“

Savivaldybės administracijos direktorius Imantas Motiejūnas (kairėje), kol rajoną valdo save valdančiąja koalicija pasivadinusi politinė šutvė, o merui Kęstučiui Gusarovui jo elgesys priimtinas, jaučiasi labai drąsus. Algirdas Bacevičius detaliai domėjosi rajono biudžetu, klausinėjo ir tai įsiutino Imantą Motiejūną.

Savivaldybės administracijos direktorius Imantas Motiejūnas, kiek teko pastebėti Tarybos posėdžiuose, kartais kalba įsakmiu, kategorišku tonu. Bet buvęs policininkas ne sykį sau leido ir daugiau.

Alvydas Ivoncius

Kartą I.Motiejūnas Savivaldybės tarybos nariams pareiškė: „Pasiskaitykite, o jei kas nemokate skaityti, paprašykite, kad perskaitytų“. Po šitokio leptelėjimo bent jau meras Kęstutis Gusarovas privalėjo pareikalauti, kad Savivaldybės administracijos vadovas Tarybos narių atsiprašytų. K.Gusarovas to nepadarė. O ir dauguma Tarybos narių įžūlią Savivaldybės administracijos vadovo pastabą praleido pro ausis.
Prieš tapdamas Savivaldybės administracijos direktoriumi I.Motiejūnas dirbo Tryškių seniūnu. O dar anksčiau dirbo Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate. Apskritai jo gyvenimo profesinė karjera daugiausia ir buvo susijusi su policija.

Keista ekspolicininko reakcija
Viename Savivaldybės tarybos posėdžių Algirdas Bacevičius papriekaištavo, kad Savivaldybės administracijos vadovai nieko nedaro, nors žino, kad yra galimai suklastoti kai kurių gaminių sertifikatai. Tie gaminiai buvo naudojami remontuojant Žemaitės gimnazijos stadioną. I.Motiejūno reakcija suglumino. Jis pasakė A.Bacevičiui Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato adresą ir paragino: „Pirmyn!“. Tuomet I.Motiejūnas dar kažką samprotavo apie vykdomąją valdžią. Gal reikėjo suprasti: jei Taryba neįpareigoja, tai dėl galimo nusikaltimo niekur nesikreips. Įsivaizduokime, žmogus matė nusikaltimą, o paskui klausiamas policininkams atsako: „Niekas man neliepė kreiptis į policiją“.
Keistoka, kad buvęs policininkas, išgirdęs apie galimą nusikaltimą, susijusių su jo vadovaujamos įstaigos veikla, „nusiplauna rankas“. Po taip aiškiai išreikštos buvusio policininko pozicijos Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate jo likusiems kolegoms neturėtų būtų smagu įtikinėti žmones nebijoti pranešti apie nusikaltimus, būti pilietiškiems.

Aprėkė Tarybos narį
Praėjusią savaitę Savivaldybės administracijos atstovai daliai Tarybos narių pristatinėjo rajono biudžetą. Kaip visuomet, labiausiai smalsus buvo Tarybos narys A.Bacevičius. I.Motiejūnas, neištvėręs detalaus klausinėjimo, šiurkščiai užsipuolė A.Bacevičių, kreipdamasis į jį „tu“. A.Bacevičius paragino „netujinti“. Tuomet I.Motiejūnas atsiskleidė „visu gražumu“, pareikšdamas maždaug taip: „Tu nesi vertas, kad į tave būtų kreipiamasi „Jūs“.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 15 (10227)

11 Komentarų

    • O ka daugiau tiketis is supuvusio mento, kiek zmoniu kankines mentu budamas, nes jautesi dideliu virsininku , taip pat ir savivaldybeje jauciasi “Virsila” . 😂Ponas Baceviciau, dziaukites dar kad neparode savo metodu, kokius taikydavo senojoje darbovieteje 😂😂😂

  1. Ilgai laukti netenka,MENTAlitetas niekuo nesiskiria-Skvernelis ar Motiejūnas.Policinės valstybės pamatai pradeda kilti tik ar MES leisime jiems vešėti.Rinkimai parodys…Kaip gaila,kad Bacevičiai gimsta tik kartą per šimtmetį…Laikykis Gerb.Algirdai!!!

    • Ir dėkui aukščiausiajam,kad tik kartą per šimtmetį…Buvo Leninas,Hitleris,Stalinas-tuo laiku garbinami,o dabar???Bacevičius didis yra tik savo susikurtame pasaulyje – net apie Austį ir Džiugo Velnią pagarbiau atsiliepiama negu apie šį valdžios trokštantį savimylą…

  2. Tegul Bacevicius atleidžia toki direktoriu, visgi tai jo pavaldinys. Kam toki izulu zmogu laikyti tokioje vietoje kur turi buti pavizdys visam rajonui

  3. Iš jėgos struktūrų dirbusių vadovaujamą darbą išvis reikėtų neprileist į politiką. „Sugenda” ir geri žmonės.

Komentarai nepriimami.