Paskui Algirdą Žebrauską vėl nutįso pareigūnų įtarimai?

Algirdas Žebrauskas neatsakė į jam pateiktus „Kalvotosios Žemaitijos“ klausimus. Marijampolės policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Telšių kultūros centro ir Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos pastato projekto tikslinimo, kadangi, įtariama, pasisavinta dalies projekto autorystė.

„Kalvotoji Žemaitija“ gavo informacijos, kad Marijampolės vyriausiasis policijos komisariatas atlieka ikiteisminį tyrimą, susijusį su Telšių kultūros centro ir Karolinos Praniauskaitės pastato rekonstrukcijos projektavimu. Tikrai įdomu, kad kitame Lietuvos pakraštyje atliekamas su Telšiais susijęs tyrimas.

Alvydas Ivoncius

Tikslino projektą
Kaip pavyko išsiaiškinti, į Marijampolės apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi Linas Žukauskas. Jis Redakcijai aiškino, kad tyrimas susijęs su Telšių kultūros centro ir Karolinos Praniauskaitės pastato rekonstrukcijos projektavimu. Esą tikslinant projektą, buvo pasisavinta jo darbo autorystė. L.Žukauskas sakė, kad rūpinosi projekto salės technologine dalimi. Jo darbas buvo perkeltas į patikslintą projektą, todėl galimai pasisavinta autorystė, jam už darbą nesumokant. Pasak L.Žukausko, tyrimas pradėtas senokai, buvo nutrauktas, vėl atnaujintas. Jis mano, kad tyrimas greitai dar nesibaigs.
Telšių kultūros centro ir Karolinos Praniauskaitės pastato rekonstrukcijos projektas buvo parengtas dar 2006 metais, netrukus prasidėjo ir pastato rekonstrukcija. Kaip matote, ji tęsiasi ir dabar: biblioteka sugrįžo, tačiau ne Kultūros centras.
Kadangi rekonstrukcija vyko daugybę metų, prireikė tikslinti projektą, kurį 2006 metais parengė UAB „Katedra“ — Telšiuose veikianti bendrovė. Tuo metu Savivaldybės administracijos Architektūros skyriaus vedėju dirbo Algirdas Žebrauskas. Projekto technologinę dalį rengė „Vytauto Litvino gamybinė komercinė įmonė“, joje dirbo L.Žukauskas. Jis ir buvo technologinės projekto dalies rengėjas.
2017 metais projektas buvo patikslintas. Projekto patikslinimą rengė UAB „Katedra“, projekto vadovas buvo A.Žebrauskas — dabartinis Telšių rajono savivaldybės tarybos narys. Pasak L.Žukausko, jis yra atsakingas už tai, kad į patikslintą projektą buvo perkeltas jo anksčiau parengtas darbas. Vadinasi, galimas autorystės pasisavinimas susijęs su A.Žebrausku.

Į klausimus neatsakė
A.Žebrauskui, kaip Savivaldybės tarybos nariui ir architektui, pateikėme klausimą: „Mūsų žiniomis, Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas atlieka ikiteisminį tyrimą dėl autorystės pasisavinimo. Tyrimas susijęs su parengtu projektu „Žemaitės dramos teatro, Telšių rajono savivaldybės Kultūros centro ir Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos pastato Telšiuose, Respublikos g. 18/Katedros a.1, avarinės būklės likvidavimas ir rekonstravimas“ techninio ir darbo projektų tikslinimu. Mūsų žiniomis, su projekto tikslinimu susijusios uždarosios akcinės bendrovės „Katedra“ ir NO NOISE, o Jūs buvote projekto vadovas. Ar Jums, kaip projekto vadovui, pareikšti įtarimai dėl autorystės pasisavinimo, ar buvote apklausiamas policijos pareigūnų, ar jie prašė pateikti kokius nors paaiškinimus? Ar Jūs kokiu nors būdu susijęs su galimu autorystės pasisavinimu? Kaip vertinate vieno asmens ir jo prašymo pagrindu pradėtą ikiteisminį tyrimą, ar kaltinimai, Jūsų požiūriu, pagrįsti?“

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 15 (10227)

2 Komentarai

  1. Juk cia naujuju telsiu gelbetoju, ,,musu Telsiai” vienas is lyderiu. Ar tas pavadinimas ,,MUSU Telsiai” ir nereiskia, kad jiems tik…?…?

Komentarai nepriimami.