Mero partijos bičiulis teisiamas dėl korupcinių ir finansinių nusikaltimų

UAB „Techsis“, Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmų nubaustas bauda, rekonstruoja Respublikos gatvę. Tai — didžiausios vertės „Techsio“ projektas, kurį įgyvendina bendrovė Savivaldybės objekte.

(Pabaiga. Pradžia Nr. 24)

Telšiuose žinoma, Savivaldybės administracijos rengtus konkursus laimėjusi UAB „Techsis“ ir jos vadovas, socialdemokratas Algirdas Birkantas bei kita jo įmonė „Orlis“, pasirodo, įklimpo į galimos korupcijos skandalą. Sausio 10 dieną Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmai paskyrė baudas A.Birkantui ir uždarosioms akcinėms bendrovėms „Techsis“ bei „Orlis“. Pastarojoje bendrovėje iki tapdamas meru dirbo Kęstutis Gusarovas, kurio bendrapartiečiai vieni kitus linkę vadinti bičiuliais. Ši sąvoka partinio kreipinio prasme panaudota ir straipsnio pavadinime. Be to, dar nebaigtas teisminis procesas dėl A.Birkanto apkaltinimo mokėjus atlyginimus „vokeliuose“.

Alvydas Ivoncius

A.Birkantas įtariamas dėl „vokelių“
2016 metų rugsėjo mėnesį Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba paskelbė, kad statybos, aplinkos tvarkymo ir kitus darbus atliekančios Telšių bendrovės direktorius darbuotojams galimai išmokėjo daugiau kaip 180 tūkst. eurų vokeliuose.
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių apygardos valdybos tyrėjai įtarė, kad neoficialūs atlyginimai mokėti daugiau nei pustrečių metų. Bendrovė „Techsis“ tuo metu vykdė ir valstybinius užsakymus.
Žiniasklaidoje rašyta esą FNTT pareigūnų tyrimas rodė, kad apskaitos dokumentais nepagrįstas ir į apskaitą neįtrauktas darbo užmokestis buvo mokamas maždaug 70-čiai darbuotojų. FNTT Šiaulių apygardos valdybos tyrėjai atliko kratas Telšiuose esančios bendrovės administracijoje ir jos direktoriaus namuose. Kratų metu rasta virš 3 tūkst. eurų, kompiuteriai, kompiuterinės laikmenos ir segtuvai — juodoji bendrovės buhalterija, kurioje yra duomenų apie galimai darbuotojams mokėtus atlyginimus vokeliuose. Telšių bendrovė „Techsis“ nesumokėjo per 130 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio, privalomojo sveikatos draudimo ir „Sodros“ įmokų. Surinkti duomenys rodė, kad įmonės darbuotojai oficialiai uždirbdavo apie 380 eurų per mėnesį. Tačiau, kaip įtarė FNTT, statybų bendrovės direktorius Algirdas Birkantas kiekvienam iš jų mokėdavo papildomą, neoficialų atlyginimą. Jo dydis priklausydavo nuo padarytų darbų. Pirminiais duomenimis, bendrovėje atlyginimai vokeliuose buvo mokami daugiau nei pustrečių metų — nuo 2013 metų spalio iki 2016 metų liepos. Bendrovės vadovui dėl galimai apgaulingai tvarkytos buhalterijos pareikšti įtarimai.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 25 (10237)

 

 

 

1 Komentaras

  1. Neseniai apie garsųjį architektą skaitėme, jo galimai nusikalstamą veiklą, šiandien kito verslininko darbai nušviesti kaip ant delno. O jie gyvena lyg niekur nieko, nekalti kaip avinėliai – nors dėk prie žaizdos. Koks falšas tokių tipų veiduose ir elgesy, kokia aikštinga veidmainystė. Jie gerai matomi šitame apgavysčių ir melo pasaulyje, kurį jie kuria be atvangos. Tai šių dienų personažai. Teisti nenuteisti – eina iškėlę galvas. Vienas iš paksininkų kolonos, kitas – išvertęs kailį – dabar socialdemokratas. Ką su jais tiek metų veikė dabartinis meras, kokius poterius kalbėjo? Nieko nematė ar apsimeta nieko nematęs?

Komentarai nepriimami.