Meras Kęstutis Gusarovas dar kartą apsijuokė

Meras Kęstutis Gusarovas neva turi Valstybės saugumo departamento „rekomendacijas“, kurių niekada nebuvo ir nėra.

Kovo pabaigoje nuotoliniu būdu įvykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje meras Kęstutis Gusarovas pareiškė esą kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą „dėl kai kurių asmenų viešų pasisakymų“. Be abejo, toks pareiškimas sudomino, juo labiau, kad merui jis išsprūdo po Tarybos nario Martino Leščiausko raginimo taupyti pinigus. Ką Valstybės saugumo departamentui parašė, K.Gusarovas, žinoma, Tarybos nariams neaiškino. Taigi nusprendėme pasidomėti, kas viešais pasisakymais „graužia valstybės pamatus“.

Alvydas Ivoncius

Meras pareiškė: kreipėsi į VSD
Pateikėme merui klausimą: „Savivaldybės tarybos posėdyje pareiškėte, kad dėl kai kurių asmenų viešų pasisakymų kreipėtės į VSD. Gal galėtumėte šiuos asmenis įvardinti, jei ne, prašytume paaiškinti, kuo tų asmenų vieši pasisakymai pavojingi valstybei, koks pasisakymų turinys? O gal kreipėtės siekdamas užčiaupti kritiką, remdamasis savo paties išgalvotais „vaiduokliais“ — kritikos „užsakovais“?“

Ir štai ką atsakė K.Gusarovas: „Tam tikri pasisakymai galimai gali kurstyti visuomenės pasipiktinimą nepagrįstai, todėl apie juos, pagal VSD rekomendacijas, turiu juos informuoti. Daugiau komentarų neturiu“.
Kaip matote, K.Gusarovas nepaaiškino, kuo pasisakymai pavojingi valstybei. Valstybės saugumo departamentas rūpinasi valstybės, demokratijos joje saugumu. Keista, jei ši institucija užsiimtų kažkokiais pasisakymais, tirtų, kurie asmenys visuomenės pasipiktinimą kursto nepagrįstai. Jei tai darytų, grįžtume į sovietmetį, kai KGB — lietuviškai „Valstybės saugumo komitetas“ — griebdavo ne tik pogrindžio pasipriešinimo dalyvius, bet ir visus keiksnojančius ar peikiančius komunistus, jų režimą. Vien pasakymas, kad Lietuva buvo okupuota, grėsė kalėjimu arba psichiatrine ligonine.
Pagrįstai ar nepagrįstai kurstomas visuomenės pasipiktinimas vietine valdžia — kiekvienas suvokia savaip. Merui ir valdančiajai daugumai (socialdemokratams, „valstiečiams“, darbiečiams, liberalams, tvarkiečiams, Algirdui Žebrauskui ir jo ženteliui) bet kokia kritika yra nepagrįsta, melas, šmeižtas, net jei pateikiami nenuneigiami faktai. Todėl jiems tokių faktų pateikimas atrodo kaip nepagrįstas visuomenės pasipiktinimo kurstymas.

Rėmėsi rekomendacijomis, kurių… nėra
Bet, jei tikėtume meru, Valstybės saugumo departamentas yra pateikęs savivaldybėms rekomendacijas skųsti pareigūnams „nepagrįstą nepasitikėjimą kurstančius“ asmenis. Vien jau tokių rekomendacijų buvimas būtų skandalingas.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 30 (10242)

10 Komentarų

  1. ,,Kalvotoji Žemaitija” aktyviai mums bruka ,,trijų mylimų”-tėvo A.Ivonciaus ir dviejų jo nesubrendusių sūnų-spektaklį…Žemaitė rašė apie TRIS MYLIMAS,o K.Žemaitija-apie TRIS MYLIMUS…

  2. Vėl bandoma susidoroti su A. Bacevičiumi, vieninteliu tikru politiku kuris yra žmonių pusėje? Tuo labiau, dabar gavome įrodymą, kad ,,pateptiesiems” rakštis po uodega yra Bacevičius.

  3. Socialdemokratai savivaldybėje yra keičiami į milicininkus, meras saviškių neužtaria… Koks tu lyderis -Gusarovai?

  4. LIETUVA- policinė valstybė, TELŠIAI – policinis rajonas,
    SENIŪNIJOS jau greitai – policinės, bet tikėkimės nebe ilgai, tik
    iki rudens.

  5. Šlykšti situacija Telšiuose. Visiems Telšiams vadovauja vieno žmogaus partija. Pavirtome policiniu miestu. Keista kad protingi žmonės vedžiojami už nosies. Meras visiškai parsidave, ir pardave savus. Iš jo partijos išeina netgi partijos ikūrejai, kuriems už ilgameti darba net ačiu nepratarė. Užuot padekojes, lekia fotografuotis su tais, kurie iš jo šaiposi. Mere atsibusk, taves nebeužstoja net savi…

  6. Komentatoriai, socdemai, baikit tą klounadą. Meras išrinktas ne saviems tarnauti, o rajono problemas spręsti. Tegul geriau gėles dovanoja, nors vyresnius žmones pagerbia, o ne savus glausto. Aišku, kad jums geriau būtų, kad visur savus susikištumėte. Savo komentarais tik parodote, kokie jūsų partijos tikslai – savus ginti, savų reikalus spręsti. Artėja rinkimai, tad ir pasižiūrėsim, ar neatsibodo tas savų ratas.Ir baikit vartyti ant to direktoriaus. Vien tik savo komentaruose ir tekeikiate, o žmonės nemato jokių problemų.

  7. Nieko nuostabaus dėl rajono žmonių pasirinkimo šiai kadencijai, pasirinkta tokia šaika kokios dar nebuvo. Reikia džiaugtis, kad nors dar tarp išrinktujų yra Bacevičius kuris kažkiek nors minimaliai pristabdo tos šaikos siautėjimą, nes jį ta gauja bando pašiepti, marginalizuoti, pažeminti ir tik A. Ivonciaus pastangu dėka žinome tikrąją padėtį savivaldybėje.

Komentarai nepriimami.