Respublikos gatvės rekonstrukcijos tempai piktina telšiškius

Pirmadienį gatvėje dirbusius „Techsio“ darbininkus buvo galima suskaičiuoti ant pirštų.

Telšių amfiteatre įvyko verslininkų, statybininkų, Savivaldybės valdžios susitikimas dėl Respublikos gatvės rekonstrukcijos. Nežinia, kam kilo iniciatyva surengti šį susitikimą, bet rajono valdžia dar kartą blogai „vaidino“, o mero Kęstučio Gusarovo kalba, it kokio komedijų aktoriaus, ne kartą buvo palydėta pašaipiu juoku.

Alvydas Ivoncius

„Melas prilygintinas vagystei“
Susitikimo pradžioje į telšiškių klausimus atsakinėjo UAB „Techsis“ direktorius Algirdas Birkantas. Jam teko aiškintis, kodėl nesudarytos sąlygos privažiuoti prie kai kurių pastatų, statybininkai užgriozdino aikštelę, net tualetą po langais pastatė.

Kliuvo ir dėl to, kad žmonės nebuvo informuoti, kaip ir kada bus atliekami gatvės rekonstrukcijos darbai, kodėl nebuvo paskelbta informacija apie Kęstučio gatvės atkarpos rekonstrukciją. A.Birkantas teisinosi, kad viskas daroma pagal projektą, o su juo susipažinti gali visi norintys. Neva dar 2018 metais telšiškiai Savivaldybėje buvo kviečiami į susitikimą dėl Respublikos gatvės.
Verslininkai klausė, kodėl nenumatytos kompensacijos dėl to, kad jų verslai patiria nuostolių, rekonstruojant gatvę. A.Birkantas atsakė, kad kompensacijos nenumatytos projekte. Keistoka: tokie dalykai kaip kompensacijos nenumatomos jokiuose projektuose, o jos gali būti įtvirtinamos kituose dokumentuose.
Kol A.Birkantas „atsišaudė“ į klausimus, atvykę į susitikimą meras K.Gusarovas, jo pavaduotojas Kazys Lečkauskas, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Almantas Lukavičius kantriai tylėjo, klausydamiesi pasipiktinusių telšiškių priekaištų.
Telšiškiai priminė, kad rajono valdžia žadėjo, jog atkarpoje nuo Gedimino iki Žemaitės gatvės darbai bus baigti iki praėjusių metų gruodžio 16 dienos. Tačiau dabar jau turime gegužę, o minėta gatvės atkarpa nebaigta. „Melas prilygintinas vagystei“,— rajono valdžiai pareiškė viena susitikimo dalyvė. Jei remtumės šia nuostata, tai rajono valdžia turėtų atrodyti it kišenvagių gauja.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 40 (10252)