Kitokia „Gatvės muzikos diena“ Telšiuose — su trenksmu

Praėjusį šeštadienį Telšiuose suorganizuota „Gatvės muzikos diena“ kitaip — net aštuoniuose Telšių miesto daugiabučių namų kiemuose trumpus koncertus surengė Telšių kultūros centras ir draugai muzikantai. Šventės šūkis: #lik namie — muzika atkeliaus pas tave!

Donata Kazlauskienė
Telšių kultūros centro viešųjų ryšių organizatorė

Žinia, kad dėl susiklosčiusios nepalankios situacijos, visoje šalyje kurį laiką nebeorganizuoti kultūriniai renginiai, todėl organizatoriai pasirinko neįprastą būdą koncertuoti ir per nuotolį susitiko su žiūrovais. Vienuose didžiausių Telšių miesto daugiabučių namų kiemų — Dariaus ir Girėno, Kauno, Stoties, Vilniaus, Taikos, Luokės, Rambyno gatvėse — pasirodė ir namuose likusių telšiškių ausis džiugino atlikėjai Ponelės Agnė ir Alina, Martynas Miliauskas, Romualdas Miškinis ir Juozas Rimeika.
Po įvykusios šventės pažiro teigiami, šilti, jaukūs ir padėkos kupini komentarai: „Šaunuoliai, taip ir gyvent linksmiau, koncertas kieme, nuostabu“,— rašė ponia Adelė. „Kaip buvo smagu šokti rokenrolą. Dėkoju… Super!“— džiaugėsi ponia Birutė. Dar vienas gražus atsiliepimas apie surengtą šventę skriejo iš ponios Adelės: „Dėkojame už nuostabią muziką, kuri praskaidrino mūsų gyvenimą, norėjosi ir patiems mums palinguoti, patrypčioti. Nuoširdžiai dėkojame atlikėjams, organizatoriams, rėmėjams. Labai labai dėkojame!“
„Neneigsiu — mes labai pasiilgome žiūrovų, todėl ieškojome geriausio būdo juos pasiekti. Nors idėja neoriginali ir yra atsiradusi būtent dėl karantino, Telšiuose iki šiol dar niekas taip nekoncertavo, tad besišypsantys žmonių veidai languose ir į ritmą linguojantys telšiškiai labai pradžiugino. Ne tik pradžiugino, bet ir įkvėpė naujiems kultūriniams iššūkiams. Dėl gauto ypač pozityvaus grįžtamojo ryšio, projektą drįsčiau vertinti dešimčiai balų“,— pavykusiu muzikiniu projektu džiaugėsi Telšių kultūros centro direktorius Linas Ulkštinas.