„Pravaikštininkės“ neatvyko į Etikos komisijos posėdį

Savivaldybės tarybos narės Jolanta Rupeikienė ir Vilma Rumšienė neatvyko ir į Etikos komisijos posėdį.

Šią savaitę įvykusiame Savivaldybės tarybos Etikos komisijos posėdyje svarstyti net keturi pranešimai apie galimai neetišką Tarybos narių veiklą. Kuriozas: svarstomi buvo ir tie Tarybos nariai, kurie patys kreipėsi dėl kitų.
Etikos komisija ilgokai nagrinėjo Savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir rūpybos skyriaus vedėjos Lendros Bukauskienės skundą dėl Tarybos nario Remigijaus Maco. Tarybos narys Algirdas Bacevičius į komisiją kreipėsi dviem pranešimais: vienu — dėl galimai neetiško mero Kęstučio Gusarovo elgesio, jam laiku neatsakius arba visai neatsakius į „Kalvotosios Žemaitijos“ klausimus, kitu — dėl Antikorupcijos komisijos narių Vilmos Rumšienės, Jolantos Rupeikienės, Evelinos Zelbaitės ir Rimanto Adomaičio elgesio, kadangi jie praleidinėjo komisijos posėdžius. Meras komisijai pateikė, kaip sakoma, nei velnią nei gegutę — nei skundą, nei pranešimą. Meras nepasistengė parengti skundo, tačiau komisijai kažkodėl pateikė Gadūnavo seniūno Justo Dapkaus pranešimą apie tai, kad šis buvo… susitikęs su A.Bacevičiumi.
Visi Etikos komisijai pateikti skundai verti platesnio dėmesio. Todėl dabar pateikiame informaciją tik dėl A.Bacevičiaus skundo, kuriame teigiama, kad Tarybos nariai 2019 metais E.Zelbaitė ir R.Adomaitis praleido po du, o V.Rumšienė ir J.Rupeikienė — po keturis Antikorupcijos komisijos posėdžius iš šešių.
A.Bacevičius sakė, kad į skundą E.Zelbaitę ir R.Adomaitį įrašė tik dėl „solidarumo“, kad nebūtų kaltinamas, jog dėl vienų informaciją nuslėpė, dėl kitų — kreipėsi į Etikos komisiją. Be to, Etikos komisijos posėdyje E.Zelbaitė paaiškino, kodėl praleido posėdžius. R.Adomaitis teigė priežasčių tiksliai neatsimenantis, bet greičiausiai dviejuose Antikorupcijos komisijos posėdžiuose dalyvauti negalėjo dėl darbo reikalų. Etikos komisija nusprendė, kad abu Tarybos nariai politikų elgesio kodekso normų nepažeidė.
Tuo tarpu V.Rumšienė ir J.Rupeikienė praleido po keturis iš šešių Antikorupcijos komisijos posėdžių. Ir, pasak A.Bacevičiaus, nepateikė pateisinamų priežasčių. Jei Tarybos nariai be pateisinamų priežasčių praleidžia po tris posėdžius, jie gali būti svarstomi Etikos komisijoje. Tik šįsyk nebuvo ko svarstyti: V.Rumšienė ir J.Rupeikienė neatvyko ir į Etikos komisijos posėdį. Tiesa, V.Rumšienė pranešė negalėsianti atvykti, nes turės būti pas gydytoją. O J.Rupeikienė neperspėjo komisijos, kad neatvyks. Komisija dėl J.Rupeikienės ir V.Rumšienės pomėgio praleidinėti Antikorupcijos komisijos posėdžius nutarė tęsti tyrimą. („KŽ“ inf.)