Ežero pakrantėje laiku darbų nebaigė

„Techsis“ nepasirūpino net žolės nušienauti.

Pagal Savivaldybės administracijos su UAB „Techsis“ sudarytą sutartį, turi būti sutvarkyta Masčio ežero pakrantė nuo Muziejaus iki vadinamojo „Čigonyno“. Darbus atliko UAB „Techsis“, tačiau laiku baigti nesugebėjo.

Alvydas Ivoncius

Kreipsis į draudimo bendrovę
Sutartis pasirašyta 2018 metų balandžio 25 dieną. Oficialus objekto pavadinimas „Apleistų ir užterštų Telšių miesto teritorijų prie Masčio ežero regeneravimo ir tvarkymo darbo atlikimo III etapas II eilė“.
Pagal sutartį, darbų atlikimo suma — 842 tūkst. 644 eurų. Keista, kad sutartyje nėra termino, iki kada turi būti baigti darbai. Projekto įgyvendinimo terminas nurodytas Centrinėje viešųjų pirkimų informacinė sistemoje — iki šių metų birželio 4 dienos.
Tačiau nei birželio 4 dieną, nei praėjusią savaitę darbai dar nebuvo baigti. Birželio 4-ąją Savivaldybės tarybos narys Algirdas Bacevičius apžiūrėjo pakrantę ir nuotraukomis užfiksavo, kas padaryta, kas ne.
Savivaldybės administracijos Statybos ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gintautas Lukauskas „Kalvotajai Žemaitijai“ patvirtino, kad UAB „Techsis“ iki birželio 4 dienos nespėjo atlikti visų darbų. Ne ant visų apšvietimo stulpų yra šviestuvai, nesumontuota pontoninė prieplauka ir nepastatytas tiltelis, nepastatyti signaliniai stulpeliai dėl keturračių.
Pasak G.Lukausko, nudžiūvo per 40 medelių, vietoje jų reikėjo pasodinti kitus, tačiau tai nepadaryta. Vietomis nesudygusi žolė, o kur sudygo — nebuvo nušienauta. Nesumontuotos vaizdo stebėjimo kameros. Be to, užfiksuota įvairių defektų, kurie neištaisyti.
G.Lukauskas sakė, kad dėl darbų neatlikimo laiku kreipiamasi į draudimo bendrovę, garantavusią už UAB „Techsis“. Draudimo bendrovės reikalaujama sumokėti garanto pinigus.

Problemos ir kituose objektuose
Skyriaus vedėjo teigimu, „Techsis“ su partneriais vėluoja atlikti darbus ir Respublikos gatvėje. Todėl vėlgi ketinama kreiptis į draudimo bendrovę.
UAB „Techsis“ sustabdė darbus Menų mokykloje. Dabar bendrovė su Savivaldybės administracija dėl darbų apmokėjimo šiame objekte bylinėjasi teisme. Ankstesniais metais Menų mokyklos statybai nepanaudota apie 300 tūkst. eurų, skirtų iš valstybės biudžeto. Šiemet darbams vėl skirta 300 tūkst. eurų. G.Lukauskas abejoja, ar pavyks šiuos pinigus panaudoti.
Norėjome paklausti UAB „Techsis“ direktoriaus Algirdo Birkanto, kodėl vėluojama atlikti darbus, tačiau jis nei atsiliepė telefonu, nei perskambino.

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.