Ar M.Serva matys/nematys pagal valdančiųjų „zadanijas“?

Ar Mantas Serva, kaip ir jo kolegė Janina Bucevičė, sugebės įtikti valdantiesiems, anot Kęstučio Gusarovo, „rasdamas ryšį“?

Savivaldybės tarybos valdančioji dauguma padarė tai, ką ir ketino: merui Kęstučiui Gusarovui pasiūlius, atleido iš Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigų Algirdą Bacevičių ir vietoje jo paskyrė konservatorių Mantą Servą.

Alvydas Ivoncius

Neva „nerado ryšio“
Birželio pabaigoje įvykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje K.Gusarovas aiškino neva A.Bacevičius nesugebėjo vadovauti Antikorupcijos komisijai, „nerado ryšio su komisijos nariais“.
Deja, tiesa mero ir valdančiųjų apmaudui, yra visai kitokia. Praėjusią Savivaldybės tarybos kadenciją, kai komisijai vadovavo tvarkietis Danielius Rupšys, daugiausiai buvo nagrinėjami A.Bacevičiaus pranešimai apie galimas korupcijos apraiškas Savivaldybėje. Lygiai tas pats buvo ir šią kadenciją.
Valdančiųjų atstovai Antikorupcijos komisijoje bandydavo jos veiklą ir tyrimus žlugdyti keliais būdais: jų nariai vengdavo dalyvauti posėdžiuose, kad nebūtų kvorumo; A.Bacevičiaus pranešimus stengdavosi interpretuoti kaip skundus dėl tariamos „ūkinės netvarkos“. Valdantieji apsijuokė jau 2018 metais, kai visas būrys „savivaldybininkų“ ir verslininkų buvo dėl įtarimų kyšininkavimu suimti, išvežti į Šiaulių areštinę ir dabar teisiami Telšių teisme. Daugiausia ikiteisminių tyrimų pradėta dėl tų valdininkų, politikų ir verslininkų, kurie buvo socialdemokratai — K.Gusarovo partijos „bičiuliai“.

STT išvados paneigia valdančiųjų pozicijas
Specialiųjų tyrimų tarnyba ne kartą analizavo įvairius Savivaldybės ir jos administracijos veiklos aspektus bei nustatė ne kupetas, o kalnus korupcijos rizikos. Kaip sykis, toji rizika pasireikšdavo tuo, ką valdantieji nuolat uoliai įvardija „ūkine netvarka“. Pavyzdžiui, neseniai rašėme, kad labai įtartini ir neskaidrūs buvo Savivaldybės administracijos socialinio būsto pirkimo, vertinimo bei skyrimo reikalai.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 54 (10265)

2 Komentarai

  1. Dar jaunas vyras, galėjo siekti politinės karjeros, bet pasirodė, kad netinkamas šiam kilniam reikalui. Va tau ir jaunimas, kur mūsų jaunuoliai- štai vienas… Antrą kadenciją Taryboje snaudžia, laukia kažko. Aišku vieną- visuomenei tokie nereikalingi, tegu užsiima verslu, bet vargu ar sugebės…

Komentarai nepriimami.