„Drąsuolis“ Tryškių seniūnas: įgėlė visam būriui „stagnatorių“

Rekonstruojama Tryškių aikštė. Šio projekto ištakos tais metais, kai nei A.Jokubauskis, nei I.Motiejūnas nedirbo Savivaldybės administracijoje.

Tryškių seniūnas Antanas Jokubauskis, regis, „drąsus“ žmogus. Ėmė ir skaudžiai įgėlė savo viršininkui Savivaldybės administracijos direktoriui Imantui Motiejūnui, daugybę metų rajone valdžioje esantiems „valstiečiams“ bei kitiems vietos politikams.

Alvydas Ivoncius

Tapus seniūnu… baigėsi „stagnacija“
Sakydami, kad Tryškių seniūnas A.Jokubauskis drąsus žmogus, kiek pajuokavome. Jis pagyrūniškai spaudoje savo vardu parašytame straipsnelyje paskelbė: „Ilgus metus trukusi stagnacija Tryškiuose baigėsi“. Tiesa, seniūnas neaiškina, kodėl taip nutiko. Gal todėl, kad A.Jokubauskis tapo seniūnu?
Jo pirmtakas buvo dabartinis Savivaldybės administracijos direktorius Imantas Motiejūnas. Tiesa, regis, iš pastarojo darbų bene reikšmingiausias tas, kad seniūnijos administracijos pastate vietoje posėdžių salės, vos tapęs seniūnu, įsirengė sau prašmatnų kabinetą. Gal dėl šios aplinkybės neturėtume priekaištauti A.Jokubauskiui, kad I.Motiejūnui, dirbant Tryškių seniūnu, seniūnijoje klestėjo stagnacija.
I.Motiejūnui pateikėme klausimą: „Tryškių seniūnas A.Jokubauskis mūsų kolegų laikraštyje iškilmingai, patetiškai paskelbė: „Ilgus metus trukusi stagnacija Tryškiuose baigėsi“. Tekste stengiamasi suformuoti nuostatą, kad ponas A.Jokubauskis susijęs su pozityviais pokyčiais miestelyje, nors dauguma minėtų projektų pradėta jam nesant seniūnu.
Tačiau domina ne seniūno kuklumo stoka, o štai kas: Jūs, dirbdamas Tryškių seniūnu, kaip ir dar ankstesni seniūnai, palaikėte stagnaciją, nieko nepadarėte, kad miestelis iš jos ištrūktų. Vadinasi, sprendžiant iš A.Jokubauskio pareiškimo, kaip seniūnas, dirbote prastai, nieko reikšmingo seniūnijoje nenuveikėte. Kaip vertinate cituotą Tryškių seniūno viešą pareiškimą?“
Ką jau ką, bet nemanome, kad I.Motiejūnas labai pakantus kritikai. Tačiau, kaip sakoma, A.Jokubauskis priklauso jo „chebrai“, todėl I.Motiejūnas atsakė: „Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius pareiškimo nevertina, gerbia kiekvieną pasisakymą bei nuomonę“. Dėl pastarosios sakinio dalies objektyvumo labai abejojame.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 61 (10273)

 

2 Komentarai

  1. Kai užvirė tokios aistros, negaliu likti nuošalyje. Tryškių miesto viešųjų erdvių projekto paruošiamieji darbai prasidėjo prieš 6-7 metus man dirbant seniūnu. Su Tryškių aktyviais gyventojais rinkomės daug kartų. Diskutavome, tarėmės, protokolavome, savo pasiūlymus teikėme savivaldybei. Norai buvo dideli ir apėmė gatvių asfaltavimą, šaligatvių paklojimą, vandentiekio, nuotekų įrengimą, apšvietimo ūkio atnaujinimą, viešųjų erdvių ir poilsio zonų sutvarkymą ir kitus darbus. Beveik į visus mūsų pageidavimus buvo atsižvelgta. Projektas buvo sudėtingas ir derinamas su daug institucijų, ieškomas finansavimas, todėl darbai prasidėjo tik šiemet. Dabar garbės ir šlovės užteks ir Imantui ir Antanui. Gal ir mane kas prisimins. Kad tik Tryškių gyventojams būtų gera ir patogu gyventi.

    • Tai va, taip ir būna, kiti be jokios sąžinės gviešiasi kitų nuopelnus. Panašiai buvo su euro įvedimu. Butkevičius gyrėsi, kad prie jo Lietuva įsivedė eurą. Menkystos.

Komentarai nepriimami.