Nerimdaičių bendruomenėje vėl tvyro įtampa

„Facebook“ paskelbtas pranešimas, kad dalis Nerimdaičių bendruomenės narių palieka tarybą.

Dalis nerimdaitiškių nusprendė trauktis iš miestelio bendruomenės tarybos. Taip pat pareikšta, kad dalis narių traukiasi iš jaunimo tarybos.

Nerimdaičių bendruomenės pirmininkė Audronė Gureckienė „Kalvotajai Žemaitijai“ sakė, kad toks sprendimas priimtas, kadangi viena narė — Ona Račkauskienė — nuolat kritikuoja bendruomenės tarybos veiklą. Esą bendruomenės veikla jai per prasta.
Pasak A.Gureckienės, ji ir daug kitų žmonių jau pavargo nuo skaudinančių priekaištų. Jai net šeimoje sakoma, ko bendruomenės veikloje dalyvauja, jei yra skaudinama. „Tačiau aš be tos veiklos negaliu“,— sakė A.Gureckienė.
Bendruomenė stengiasi sutelkti nerimdaitiškius bendrai veiklai, rengia ir įgyvendina projektus. Pasak A.Gureckienės, bus bendruomenės susirinkimas ir tegu patys žmonės nusprendžia, kas tinka jos tarybai, kas gali eiti bendruomenės pirmininko pareigas.
Tačiau dar iki kai kurių bendruomenės narių pasiryžimo palikti tarybą, „Kalvotajai Žemaitijai“ pranešta, kad Nerimdaičių gyventojas Giedrius Račkauskas prižiūri buvusios mokyklos pastatą. Mūsų prašyta išsiaiškinti, ar jis dirba pilnu etatu. Jei dirba pilnu etatu, tai, anot pranešimo, tokiam krūviui neužtenka darbo.
Nevarėnų seniūnė Vilma Šakienė šia tema kalbėjo gana aptakiai, stebėjosi, kuo žmonės nepatenkinti. Esą G.Račkauskas padeda ir bendruomenei, tačiau nepaaiškino, kaip ir kada. Mums buvo pranešta, kad vasarą G.Račkausko darbas — nušienauti žolę apie buvusios mokyklos pastatą, o žiemą — dirbti kūriku. Jis turi pilną etatą, tačiau, pasak seniūnės, alga vos didesnė už minimalią.
G.Račkauskas aiškino, kad šienauja žolę ne tik apie buvusios mokyklos pastatą, o ir miestelyje, kartais tai darydamas savo traktoriumi. Vienas nespėja, todėl seniūnija atsiunčia ir kitų žmonių. Jis sakė, kad kažkodėl nenorima įvertinti, kad suremontavo dalį buvusios mokyklos pastato patalpų, vienas pats šildymo sezonui susiruošia malkų ir vienas dirba kūriku.
2014 metais nerimdaitiškiai išreiškė nepasitikėjimą tuomečiu bendruomenės pirmininku, Valstiečių ir žaliųjų partijos nariu Vytautu Rakicku. Beje, jis praėjusią kadenciją buvo Savivaldybės tarybos narys ir pagarsėjo, kai buvo nuteistas dėl dokumentų klastojimo asmeniniais tikslais. Tačiau tai jam nesutrukdė vadovauti Telšių rajono ūkininkų sąjungai, nors dalis narių juo buvo nepatenkinti. 2014 metais nerimadaitiškiams įtartinas pasirodė lauko estrados projektas, kai buvo išleista beveik 90 tūkst. litų. Gyventojai abejojo, ar šis statinys tiek galėjo kainuoti. Tais metais V.Rakickas pats pareiškė atsistatydinantis iš bendruomenės pirmininko pareigų. („KŽ“ inf.)