Respublikos gatvės rekonstrukcija gali pabrangti daugiau nei milijonu

Akmeninėmis trinkelėmis ketinama išgrįsti atkarpą Respublikos gatvės ir visą Turgaus aikštės važiuojamąją dalį.

Savivaldybės taryba pritarė, kad būtų keičiamas Respublikos gatvės rekonstrukcijos projektas, kuris darbų vertę padidintų daugiau nei milijonu eurų. Mat norima sudėti šaligatviuose spalvotas klinkerio plyteles, o pačią gatvę grįsti akmeninėmis trinkelėmis.

Alvydas Ivoncius

Suabejojo dėl „auksinių“ medžiagų
Verslo, finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Adomaitis, pristatydamas naują pasiūlymą, sakė, kad jam pačiam kyla abejonių. Visų pirmiausia todėl, kad darbai ir medžiagos bus perkami iš to paties vieno rangovo, kuris dabar vargsta Respublikos gatvėje. R.Adomaitis klausė, ar nenutiks taip, kad gatvės borteliai taps auksiniais?
Tarybos narys Algirdas Bacevičius piktinosi pageidavimu išgrįsti gatvę akmeninėmis trinkelėmis. Anot jo, ir taip vėluojantys darbai užsitęs dar ilgiau. Jis klausė, iš kur bus gaunamas papildomas milijonas, bet atsakymo neišgirdo. Neva atsakyta tik tiek: „Ieškosime“. Anot A.Bacevičiaus, tai nesolidus atsakymas.
Laikinai Savivaldybės administracijai vadovaujantis Almantas Lukavičius įtikinėjo, kad naujos medžiagos nekeis darbų terminų. Pabrangimui bus naudojamos Kelių direkcijos lėšos. Neva viskas bus tvarkoje ir perkant medžiagas. Todėl jis nieko „auksinio“ neįžvelgiantis. A.Lukavičius spėjo paburnoti ir dėl kilusio pasipiktinimo „auksine“ Saulėtekio gatvės stotele, nes neva niekas jokių pažeidimų nenustatė. Pasak A.Lukavičiaus, piktinimasis „auksine“ stotele buvo „populistinis pasvaičiojimas“.

Medžiagas — prisiminė, „Maximą“ — pamiršo
Tarybos narys Algirdas Žebrauskas įtikinėjo, kad senamiestyje turi būti naudojamos jo specifiką atitinkančios medžiagos. Jis dar rengiant projektą siūlė tokias medžiagas pasirinkti. Tiesa, čia A.Žebrauskas neprisiminė, kaip ir kuo senamiesčio specifiką atitinka „Maxima“ ir Turgaus aikštės pavertimas automobilių stovėjimo aikšte.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 70 (10282)

4 Komentarai

  1. šitam veikėjui turėtų būti gėda, kad Telšių centre padarė automobilių stovėjimo aikšteles ir prekybcentrį vietoj alėjos ir aikštės… Dar paisto apie „senamiesčio specifiką”…

Komentarai nepriimami.