„Techsis“ įtrauktas į nepatikimų tiekėjų sąrašą

Nors „Techsiui“ Savivaldybės administracija pranešė, kad nutraukia sutartį ir pareikalavo grąžinti dokumentus bei statybvietę, ežero pakrantėje buvo kasami grioviai, duobės prie apšvietimo stulpų.

Ne tik Respublikos gatvė simbolizuoja, kaip stringa Savivaldybės projektai. Birželio pradžioje turėjo būti baigti Masčio ežero pakrantės tvarkymo darbai. Bet vietoje užbaigtuvių išniro negražūs dalykai.

Alvydas Ivoncius

Laiku darbų nebaigė
Masčio ežero pakrančių tvarkymo sutartis pasirašyta 2018 metų balandžio 25 dieną. Oficialus objekto pavadinimas „Apleistų ir užterštų Telšių miesto teritorijų prie Masčio ežero regeneravimo ir tvarkymo darbo atlikimo III etapas II eilė“.
Pagal sutartį, darbų atlikimo suma — 842 tūkst. 644 eurai, darbai turėjo būti baigti iki birželio 4 dienos.
Birželio mėnesį Savivaldybės administracijos Statybos ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gintautas Lukauskas „Kalvotajai Žemaitijai“ patvirtino, kad UAB „Techsis“ iki birželio 4 dienos nespėjo atlikti visų darbų. Ne ant visų apšvietimo stulpų yra šviestuvai, nesumontuota pontoninė prieplauka ir nepastatytas tiltelis, nepastatyti signaliniai stulpeliai dėl keturračių. Pasak G.Lukausko, nudžiuvo per 40 medelių, vietoje jų reikėjo pasodinti kitų, tačiau tai nepadaryta. Vietomis nesudygusi žolė, o kur sudygo — nebuvo nušienauta. Be to, užfiksuota įvairių defektų, kurie neištaisyti.
Nesumontuotos vaizdo stebėjimo kameros. Taigi tokia situacija buvo birželio mėnesį.
Liepos mėnesį Savivaldybės administracijos direktoriaus Imanto Motiejūno paprašėme paaiškinti, kokios sankcijos „Techsiui“ taikytos dėl to, kad laiku nebaigė tvarkyti Masčio ežero pakrantės. Gavome atsakymą: „Dėl rangos sutarties sąlygų vykdymo aplinkybių, įgyvendinant Masčio ežero pakrantės tvarkymo darbus, vadovaujantis rangos sutarties sąlygų įvykdymo garantija, pareikalauta sumokėti 6897,08 Eur. Darbai nėra baigti.“

Nutiesė siauresnį taką
O štai naujausios žinios: pasirodo, vietoje 2 metrų pločio takų nutiesti 1 metro 90 centimetrų. Neatlikta kai kurių darbų. Dėl siauresnio tako, darbų, kurių padaryta mažiau, vertė — per 3 tūkst. eurų. Neva bendrovė pažadėjo pinigus grąžinti.
Savivaldybės administracija nutraukė sutartį su UAB „Techsis“, rajone išgarsėjusia dėl Žemaitės gimnazijos stadiono remonto, Respublikos gatvės rekonstrukcijos ir įstrigusios Menų mokyklos statybos. Be to, Savivaldybės administracija kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą, kad UAB „Techsis“ būtų įtrauktas į nepatikimų tiekėjų sąrašą, kadangi dėl Masčio ežero pakrantės projekto nevykdė sutartinių įsipareigojimų.
Viešųjų pirkimų tarnyba tenkino Savivaldybės administracijos prašymą ir „Techsį“ į nepatikimų tiekėjų sąrašą įtraukė nuo rugsėjo 2 dienos iki 2023 metų rugsėjo 1 dienos. Tai reiškia, kad bendrovei apribojamos galimybės dalyvauti valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų rengiamuose viešuosiuose pirkimuose.
UAB „Techsis“ direktoriaus Algirdo Birkanto klausėme, kaip vertina bendrovės įtraukimą į nepatikimų tiekėjų sąrašą, ar ketina skųsti teismui, jei tai galima. Atsakymo negavome. Pasak Savivaldybės administracijos Statybos ir urbanistikos skyriaus vedėjo Gintauto Lukausko, nors bendrovei pranešta, kad sutartis nutraukta ir pareikalauta grąžinti dokumentus, kažkokie darbai vis dėlto atliekami.
Mums skambinę telšiškiai piktinosi, kad, sutvarkius veją, vėl rausiami grioviai, duobės. „Gal vaizdo apšvietimo kabelį kloja“,— suabejojo G.Lukauskas, prisipažinęs, kad nežino, kas daroma, kadangi nieko daryti bendrovė nebegali.
Ne kartą rašėme, kad įstrigo Menų mokyklos statyba. Dėl to Savivaldybė jau neteko apie 300 tūkst. eurų iš valstybės biudžeto skirtų lėšų. Tiek pat skirta ir šiais metais. Panašu, pinigai nebus panaudoti. Vadinasi, Savivaldybė per kelis metus bus nepanaudojusi apie 600 tūkst. eurų, skirtų Menų mokyklai statyti. Tai galime vertinti kaip rajonui sukeltą nuostolį.
Dėl Menų mokyklos statybos sutartis nutraukta „Techsio“ iniciatyva. Pasak G.Lukausko, bus skelbiamas naujas konkursas toliau statyti pastatą.

2 Komentarai

  1. Galime Techsį kaltinti kiek norime, bet patys valdininkai tokią situaciją ir padarė. Jei ne Bacevičius, biurokratai nebūtų stadiono tvoros broko ir pamatę. Labai akivaizdūs buvo draugų konkursų laimėjimai.

  2. Bacevičius ir dar Ivoncius landžioja visur, nėr kas veikti, geriau užsiimtų rimtais reikalais.

Komentarai nepriimami.